SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiSocijalni partneri u Valamaru dogovorili povećanje minimalnih primanja

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Socijalni partneri u Valamaru dogovorili povećanje minimalnih primanja

Poreč, 9. veljače 2018. (tportal.hr) - Valamar Riviera povećava plaće i jamči minimalno neto primanje u iznosu od 5 do 7 i pol tisuća kuna. Odluku o povećanju minimalnih primanja s 4.000 na 5.000 kuna za sve djelatnike odnosno 'Valamar jamstvo', Uprava ove hotelijerske kuće donijela je sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske (STUH) te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD). Valamar jamstvo stupa na snagu s 1. travnjem ove godine

U dogovoru sa socijalnim partnerima, Valamar će u potpunosti porezna rasterećenja za sezonski rad uložiti u povećanje neto primanja djelatnika. Tako će od početka ovoga travnja svi djelatnici koji rade puno radno vrijeme imati zajamčena primanja od minimalno 5.000 do 7.500 kuna mjesečno.

Osim samog povećanja neto primanja, sezonskim radnicima koji dolaze raditi u Valamarove destinacije iz svih krajeva Hrvatske osiguran je kvalitetan smještaj uz tri topla obroka dnevno na trošak poslodavca, priopćili su iz Valamara.

Ova hotelijerska grupacija najavljuje također kako ove sezone otvara četvrti hotel za zaposlenike pod nazivom 'Kuća Valamar'. U Rapcu, na otoku Krku i u Poreču sezonski radnici bit će smješteni u hotelima za zaposlenike 'Kuća Valamar' gdje ih čekaju novouređene sobe i apartmani s vlastitim kupaonicama, zajedničkim prostorijama za odmor i druženje, kao i brojne druge pogodnosti.

'U procesu smo zapošljavanja sezonskih radnika za ovu godinu i zadovoljni smo činjenicom da nam se velik broj djelatnika vraća i da je interes za rad u Valamaru iz godine u godinu sve veći. Samo u hotele za zaposlenike u zadnje dvije godine uložili smo više od 60 milijuna kuna. Porezno rasterećenje davanja za smještaj i topli obrok u potpunosti smo usmjerili na povećanje plaća svih djelatnika, a osigurali smo i dodatna sredstva za postizanje minimalnih primanja od 5.000 kuna neto. U Valamaru su djelatnici jednako važni kao i gosti, te nastavljamo ulagati u materijalna prava, uvjete rada, ali i edukaciju nužnu za razvoj njihovih karijera', ističe Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove.

Sezonci u Valamaru imaju na raspolaganju kontinuirane edukacije i treninge, priliku za nagrade u okviru 18 programa nagrađivanja te mogućnosti napredovanja i razvoja karijere u svim segmentima turističkog poslovanja. Sezonski posao prvi je korak prema stalnom cjelogodišnjem poslu i razvoju karijere u najvećoj turističkoj kompaniji u zemlji. Valamar je za 2018. godinu osigurao 1.200 ugovora za stalnog sezonca i 400 novih ugovora za stalni radni odnos.

Valamar slovi za najvećeg poslodavca u hrvatskom turizmu, a ove godine zapošljava 6.600 djelatnika i otvorit će čak 600 novih radnih mjesta u 30 hotela i 15 kampova od Istre i Kvarnera do Dubrovnika.
 

Jeste li za vraćanje dobi za starosnu mirovinu na 65 godina:

DA
NE
NE ZNAM