SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiSpašavanje Petrokemije ide dalje, radnici se pitaju hoće li se ponoviti scenarij 'Uljanika'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Spašavanje Petrokemije ide dalje, radnici se pitaju hoće li se ponoviti scenarij 'Uljanika'

Zagreb, 12. rujna 2018. (tportal/sssh) - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja prošli tjedan od Ine i Prvog plinarskog društva zatražila je da dopune dokumentaciju koja im je potreba za preuzimanje Petrokemije, tj. za njihovo sudjelovanje u dokapitalizaciji koja je tako ponovno samo nakratko odgođena.

Davor Rakić, radnik Petrokemije i predstavnik Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske, rekao je kako on, ali i radnici vjeruju da će se dokapitalizacija dovršiti na vrijeme:

- Ovo je normalna procedura, ali, nažalost, ona dugo traje. Sve je trebalo završiti još 31. prosinca prošle godine, ali evo, opet nas je uhvatilo ljeto te godišnji odmori. U siječnju smo reagirali dopisom Vladi, nakon čega se proces i ubrzao. Ne znam kakve papire AZTN sve treba za odlučivanje, ali ne vidim u čemu bi trebao biti problem jer Ina i PPD imaju podijeljeno tržište i u jednakim udjelima ulaze u Petrokemiju - ne vidim gdje bi moglo biti povrijeđeno tržišno natjecanje, rekao je Rakić.

Tekst u cijelosti pročitajte OVDJE.

 

Zašto ste potpisali za referendum #67jepreviše?

Zato što smatram da je to pitanje o kojem moramo imati pravo izjasniti se na referendumu.
Zato što mislim da rad do 67 nije moguć.
Zato što je penalizacija previsoka i nepravedna, posebno s obzirom da uglavnom nije izbor radnika.