SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiSPH poziva na očuvanje plaća u državnom i javnom sektoru i nagrade najizloženijima

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

SPH poziva na očuvanje plaća u državnom i javnom sektoru i nagrade najizloženijima

Zagreb, 14. travnja 2020. -  Sindikat policije Hrvatske javno je izrazio stav kako ovog trenutka nema osnove za smanjenje plaća u državnom i javnom sektoru, a osobito policiji, civilnoj zaštiti, inspektoratu, pravosudnoj policiji, probacijskim službenicima, carinicima, djelatnicima u zdravstvu te drugima koji trenutno rade na poslovima visoke izloženosti potencijalnoj zarazi, a bez njihova rada bi država prestala funkcionirati.

- Dok traju okolnosti ugroze epidemije virusa COVID-19, država i društvo trebali bi razmotriti mogućnost da se svi oni koji su izravno uključeni u suzbijanje epidemije dodatno nagrade za svoj rad i opasnost kojoj se izlažu, kao što to sada već radi većina europskih država.

Nažalost, posljednjih dana učestali su javni istupi koji za cilj imaju prinuditi državu na smanjenje plaća u državnom i javnom sektoru. Odbacujemo mogućnost da bi policijski službenici i drugi državni i javni službenici izloženi visokom riziku od zaraze te opterećeni većom količinom posla nego u normalnim okolnostima za svoj rad bili još i kažnjeni smanjenjem materijalnih prava, navodi se, među ostalim, u priopćenju Sindikata policije Hrvatske.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom