SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiSSZSSH članicama i članovima: Poduzmite sve raspoložive mjere zaštite za korisnike i sebe

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

SSZSSH članicama i članovima: Poduzmite sve raspoložive mjere zaštite za korisnike i sebe

Zagreb, 17. ožujka 2020. - Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske (SSZSSH) obratio se svojim članicama i članovima pozivajući ih da u ovim trenucima borbe protiv bolesti COVID - 19 poduzmu sve raspoložive mjere zaštite kako za korisnike tako i za sebe kao zaposlene u sustavu.

- Svatko od nas bio on doktor, sestra, socijalni radnik, njegovatelj, laborant, fizioterapeut, ing. med. radiologije, kuhar, fizičar, portir, radnica u praoni, spremačica, vozač, zdravstveni ili nezdravstveni radnik, ima svoj dio odgovornosti kako u zdravstvenim tako i u ustanovama socijalne skrbi.

Naši su korisnici sve osobe sa zdravstvenim problemima u sustavu ili pak stari i nemoćni ljudi koji ovise o svima nama, koji od nas očekuju adekvatnu, kvalitetnu i na vrijeme provedenu zdravstvenu skrb, zdravstvenu njegu, nalaze, hranu, čistu opremu i nadasve čisti prostor u kojem borave.

Pokažimo svoju empatiju, hrabrost i odlučnost da svako od nas u svojoj domeni sudjeluje u spašavanju ugroženih.

Kako bismo mogli u punom obimu pružati usluge drugima, molim vas poštovani članovi sindikata, da se u zaštiti ponajprije sebe, kao i zaštiti svih naših korisnika, strogo pridržavate uputa i preporuka kriznog stožera Ministarstva zdravstva, napominje se u dopisu.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom