SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiSSZSSH traži od resornog ministra žurno izdavanje jasne upute o postupanju u okolnostima epidemije svim zdravstvenim ustanovama

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

SSZSSH traži od resornog ministra žurno izdavanje jasne upute o postupanju u okolnostima epidemije svim zdravstvenim ustanovama

Zagreb, 18. ožujka 2020. – Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske (SSZSSH) zatražio je od ministra zdravstva Vilija Beroša žurno izdavanje jasne upute o postupanju u okolnostima epidemije  svim zdravstvenim ustanovama.

Zahtjev je temeljen na brojnih prijava radnika koji su tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana sa svojih radnih mjesta, a zbog privremenog zatvaranja odjela, poslani kućama uz usmenu obavijest da su do daljnjeg na godišnjem odmoru.

- Upozoravamo Vas da, unatoč nastalim okolnostima epidemije, pravna država i radno pravo nisu suspendirani. Svi naši radnici i zdravstveni i nezdravstveni na raspolaganju su 24 sata i imaju pravo na naknadu plaće propisanu člankom 95. Zakona o radu, jer nisu upućeni kući na odmor, već čekaju da ih se pozove raditi, navodi se u zahtjevu, što ga je potpisao predsjednik SSZSSH Stjepan Topolnjak.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom