SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiTrajno povećanje plaće dijelu radnika Velproa

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Trajno povećanje plaće dijelu radnika Velproa

Zagreb, 13. srpnja 2017. - Sindikat trgovine Hrvatske izborio se i za povećanje koeficijenata, a time i plaće za gotovo polovicu radnika Velproa, tvrtke iz sustava Agrokora, kao i za produženje svih radničkih prava iz Kolektivnog ugovora koji, kao i u Konzumu, ostaje na snazi do kraja ove godine.

Prosječno osam postotno trajno povećanje plaće osjetit će 550 radnika s najnižim koeficijentima. Za dio tih radnika, koji rade u obalnim centrima, privremeno povećanje koeficijenata za prosječnih osam posto realizirano je već u svibnju, kao mjera stimulacije i pripreme za nadolazeću turističku sezonu zbog povećanja obujma posla, dok će povećanje za ostatak radnika stupiti na snagu 1. kolovoza.

- Ispred Sindikata trgovine Hrvatske ističem kako sam zadovoljna postignutim dogovorom s Upravom o produljenju važenja Kolektivnog ugovora Velpro-centra do 31. prosinca ove godine. Radnicima je jako važno da znaju kako će i dalje ostvarivati sva svoja stečena prava. Povećanje koeficijenata gotovo polovici radnika je vrlo značajno u ovom gospodarskom trenutku i radnici tu odluku pozdravljaju, naglasila je predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Zlatica Štulić.

Iz medija:

Radnicima Velpro-centra plaće rastu za osam posto _tportal.hr

AGROKOROVA TVRTKA DIŽE PLAĆE ZA POLOVICU SVOJIH ZAPOSLENIKA: ‘To je dodatna motivacija za njih’ _net.hr

 

Podržavate li ubrzano podizanje dobi za umirovljenje iznad 65 godina:

da
ne