PočetnaVijestiGranski sindikatiTreće SUH-ovo otvoreno pismo Vladi RH: Prestanite nas ignorirati i povećajte cenzus za dopunsko zdravstveno osiguranje!

Zagreb, 7. studenoga 2019. - Predstavnici Sindikata umirovljenika Hrvatske dočekivali su ispred zgrade Vlade RH članove Vlade te potom održali prosvjedno uručivanje trećeg otvorenog pisma Vladi RH.

T R E Ć E  OTVORENO PISMO SUH-a HRVATSKOJ VLADI: PRESTANITE NAS IGNORIRATI I POVEĆAJTE CENZUS ZA DOPUNSKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE!

Predstavnici SUH-a su protekla dva četvrtka predali prvo i drugo pismo Vladi i ministrima, no na njihove zahtjeve, kako kažu, nitko nije odgovorio.

Tako su i ovaj četvrtak bili pod prozorima Vlade RH, kako bi, uoči usvajanja proračuna za 2020. godinu, skrenuli pažnju o potrebi povećanja prihodovnog cenzusa za besplatno zdravstveno osiguranje koji se nije mijenjao punih 15 godina i danas iznosi 1.939 kuna za samca, a 1.516 za člana zajedničkog domaćinstva, što je čak 22 posto ispod linije siromaštva.

Dok je izlazio iz zgrade Vlade, predsjednica SUH-a Jasna A. Petrović upitala je ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića hoće li Vlada povećati senzus.

- Razgovarali smo o tome na sastancima. Dat ćemo sve od sebe da taj cenzum povećamo koliko god bude moguće, rekao je, među ostalim, ministar Aladrović.

Zašto ste potpisali za referendum #67jepreviše?

Zato što smatram da je to pitanje o kojem moramo imati pravo izjasniti se na referendumu.
Zato što mislim da rad do 67 nije moguć.
Zato što je penalizacija previsoka i nepravedna, posebno s obzirom da uglavnom nije izbor radnika.