SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiUljaniku odobreno jamstvo za 96 milijuna eura kredita, čeka se zeleno svjetlo Europske komisije

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Uljaniku odobreno jamstvo za 96 milijuna eura kredita, čeka se zeleno svjetlo Europske komisije

Zagreb, 12. siječnja 2018. (jutarnji.hr/sssh) - Vlada je u četvrtak na sjednici ovlastila Ministarstvo financija da u ime Republike Hrvatske izda državno jamstvo u iznosu od 96 milijuna eura u korist Hrvatske poštanske banke i/ili drugih poslovnih banaka u zemlji ili inozemstvu za kreditno zaduženje Uljanik Brodogradilišta radi provedbe sanacije i financijske konsolidacije, koje će postati aktivno tek po odobrenju Europske komisije.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

- Prema mojim informacijama, sredstva iz ovog kredita u ovom trenutku predstavljaju glavni priljev i izvor sredstava za isplatu radničkih plaća na razini cijele grupe, rekao je Novom listu Đino Šverko, regionalni povjerenik SMH-IS-a i član Nadzornog odbora Uljanika. I upravo je to i razlog zbog kojeg su u SMH-IS-u nastojali požuriti odgovorne u Vladi da se odluka o davanju jamstva za sanacijski kredit čim prije donese.

Regionalni povjerenik SMH-IS Damir Baćinović  je, pak, napomenuo kako je u Primorsko-goranskoj županiji petnaestak većih kooperanstkih tvrtki, koje se oslanjaju na "3.maj" uspjelo, dosada, isplatiti sve plaće radnicima, ali uz iznimno velike napore. Upozorio je kako i dalje postoji dug Uljanika prema kooperantima, tako da bez realizacije ovog kredita i kakve-takve konsolidacije cijele grupe, čiji je dio i riječko brodogradilište, prenapregnuti kooperanti neće biti u stanju osigurati iduću plaću svojim radnicima.

Aktualno stanju u Uljaniku bit će tema i press konferencije Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata, u ponedjeljak, 15. siječnja 2018, ispred glavne porte Direkcije Uljanika d.d. u Puli, s početkom u 11,30 sati.


Vezane vijesti:

DRAMATIČNI APEL Juraj Šoljić: U 3. maju uskoro neće biti novca za plaće_ novilist.hr

Sastanak s mogućim i potencijalnim investitorom Uljanik Grupe Pula _ smh.hr

Jeste li za vraćanje dobi za starosnu mirovinu na 65 godina:

DA
NE
NE ZNAM