SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiUprava Ine i sindikati razgovarali o sisačkoj rafineriji

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Uprava Ine i sindikati razgovarali o sisačkoj rafineriji

Zagreb,16. siječnja 2019. (index.hr/sssh) - Članovi Uprave i menadžmenta Ine razgovarali su s predstavnicima reprezentativnih sindikata o provedbi novog razvojnog programa "Novi smjer 2023.", koji predviđa i prestanak prerade nafte u sisačkoj rafineriji, priopćila je Uprava Ine.

Predstavnici Sindikata naftnog gospodarstva, Sindikata naftne djelatnosti i Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske su detaljnije informirani o daljnjim aktivnostima vezanima uz održivo poslovanje rafinerija i marketinga, te o pripremi prijedloga programa za radnike, koji bi omogućio edukaciju i prekvalifikaciju radnika.

Razgovaralo se i o eventualnom višku radnika na lokaciji u Sisku, te je naglašeno kako neće biti kolektivnog viška radnika u 2019. godini, navodi se u priopćenju.

Također, predstavnici kompanije razgovarali su sa sindikatima o poslovnim inicijativama za lokaciju Sisak koje su predviđene novim programom. Prerada nafte u rafineriji planirana je do kraja prve polovice 2019. godine, nakon čega se očekuje početak procesa transformacije.

Napomenuto je kako će se poslovne aktivnosti na lokaciji nastaviti transformacijom u industrijski centar koji će se razviti i ostati vrijedan dio Ina Grupe. Ostali projekti uključivali bi proizvodnju bitumena, logističko središte, proizvodnju maziva i potencijalno rafineriju bio-komponenti.

Detaljnije pročitajte na: Uprava Ine i sindikati razgovarali o sisačkoj rafineriji

 

Hoćete li potpisati za raspisivanje referenduma o promjenama uvjeta za umirovljenje?

DA
NE
RAZMIŠLJAM