SSSH

PočetnaVijestiGranski sindikatiŽupanijska skupština: Na aktualnom satu najviše o Projektu Slavonija i Đuri Đakoviću

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Županijska skupština: Na aktualnom satu najviše o Projektu Slavonija i Đuri Đakoviću

Slavonski Brod, 12. prosinca 2019. (brodportal.hr/sssh) - Današnja 19. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije započela je uobičajenim Aktualnim satom na kojemu su vijećnici postavljali aktualna pitanja iz djelokruga Brodsko-posavske županije. Najčešće postavljanja pitanja bila su vezana uz aktualno stanje u tvornici „Đuro Đaković" u Slavonskom Brodu.
 

Izdvajamo nekoliko pitanja i odgovora:

JOSIP MARUNICA, pitanja:

Da li su župan ili predsjednik Županijske skupštine, zbog navodnih prijetnji, podnijeli kaznenu prijavu protiv radnika Đure Đakovića Zvonimira Rubila?

Danijel Marušić, župan: Niti sam ja niti predsjednik Županijske skupštine podnijeli bilo kakvu kaznenu prijavu protiv bilo koga, pa tako niti protiv uvažeog gospodina o kojem govorite.

STRIBOR VALENTA, pitanja:

U medijima su se pojavili napisi da će ovih dana radnicima Đure Đakovića biti isplaćena plaća samo dijelu radnika, dakle bez Industrijskih rješenja, bez dodataka i bez božićnice i bez druge plaće koja je došla na naplatu upravo u ovo vrijeme. Da li vi mislite da je to dovoljan angažman i da je to zaista rješenje za radnike Đure Đakovića.

DANIJEL MARUŠIĆ, župan:

Prema mojim informacijama i koliko je meni to dostupno početi isplata plaće trebala bi  početi navodno danas.  Kažem, navodno jer naravno to ne ovisi o Brodsko-posavskoj županiji. Koliko sam ja upoznat s problemom u Industrijskim rješenjima došlo je do neke ovrhe ili blokade. Informacije s kojim baratam crpim od ljudi koji su bili nazočni na sastancima na kojima se o tome raspravljalo?

Sva pitanja i odgovore s Aktualnog sata Županijske skupštine pročitajte OVDJE.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom