SSSH

PočetnaVijestiIzjaveNovosel: Aktualni Zakon o radu nije nefleksibilan i zastario

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Novosel: Aktualni Zakon o radu nije nefleksibilan i zastario

Zagreb, 8. rujna 2020. – Predsjednik SSSH Mladen Novosel komentirao je istraživanje o stavovima građana o radu kod kuće i najavljenim izmjenama Zakona o radu što ga je proveo RTL u suradnji s agencijom Promocija Plus, a prema kojemu 62 posto ispitanih podržava promjene u Zakonu u radu, 22 posto ne podržava, dok se 15 posto ispitanika izjasnilo da ne znaju žele li promjene. 

U najčešće razloge zbog kojih žele promjene Zakona o radu ispitanici su istaknuli kako žele bolju zaštitu radnika i kako trenutni Zakon nije u skladu s potrebama tržišta i treba ga modernizirati, dok su protivnici naveli kako se uređivanje rada kod kuće može postići i uredbama, a ne mijenjanjem Zakona, dok dio smatra da bi se promjenom smanjila radnička prava. 

- Obično zbog pojedinih izjava, kako Hrvatske udruge poslodavaca, tako i Vlade, plasiranih u javnost građani steknu dojam kako je naš Zakon o radu nefleksibilan i zastario. Kada bi pitali sve one radnike koji odlaze iz Hrvatske, kada bi pitali sve one radnike koji rade sukladno aktualnim odredbama ZOR-a tada bi to bila neka druga priča. Siguran sam kako niti hrvatski poslodavci niti predstavnici Ministarstva rada, kada govorimo o potrebi promjeni bilo kojeg instituta Zakona o radu, ne čitaju Zakon o radu i nisu svjesni da je hrvatski Zakon o radu gotovo jednako fleksibilan kao i svaki drugi Zakon o radu u zemljama Europske unije. Kada traže promjene pojedinih instituta, kao što se ovih dana govori o promjeni instituta o radu na izdvojenom mjestu rada, odnosno obavljanju poslova kod kuće, onda ne žele pročitati postojeći članak 17. Zakona o radu koji daje potpune okvire o radu kod kuće ili na bilo kojem drugom izdvojenom mjestu rada. Poslodavci izbjegavaju ono što Zakon o radu predviđa, da se svaki pojedini detalj razrađuje kroz kolektivne ugovore. Poslodavci bi željeli sve mijenjati kroz Zakon o radu.

Mi smo spremni razgovarati o svakom institutu, ali s konkretnom analizom o postojećim problemima. Kada je Hrvatska udruga poslodavaca prije nekoliko mjeseci zatražila da na Gospodarsko-socijalnom vijeću razgovaramo o izmjenama Zakona o radu, posebice o institutu rada kod kuće, mi smo tražili Ministarstvo rada da nas dostavi svoje stavove o postojećim problemima. Niti smo dobili išta od Hrvatske udruge poslodavaca niti smo dobili išta od Ministarstva. Svaka nova Vlada kada krene sa svojim mandatom prva reforma i, nažalost, često jedina reforma koju žele zagrepsti su izmjene Zakona o radu.

U ovome trenutku, kada je u pitanju radno vrijeme, ono je u postojećem Zakona o radu i previše fleksibilno u korist poslodavca. Kada govorimo o ugovorima o radu, sklapanju ugovora o radu, više od 90 posto novozaposlenih zapošljava se na određeno vrijeme. Kada govorimo o raskidu ugovora o radu poslodavci i previše fleksibilno imaju mogućnost raskinuti ugovor o radu. Sada se postavlja pitanje žele li to činiti prema postojećim pravilima koji su uređeni Zakonom i koji nisu rigidni, koji nisu zastarjeli ili bi željeli onaj čisto američki sistem, evo ti knjižica i doviđenja. To proći neće kod nas. Kada govorimo o uređivanju plaća, kolektivnim ugovorima bi trebali daleko više uređivati plaće, a poslodavci bi očito sve htjeli uređivati Zakonom. Prema tome, nikakav problem u Hrvatskoj ne postoji što se tiče konkurentnosti, što se tiče privlačenja investitora kada je u pitanju Zakon o radu i fleksibilnost radnog zakonodavstva. Postoji puno drugih propisa kojima bi se Vlada i poslodavci trebali baviti. Tada bi imali i sigurnije tržište rada, sigurno više radnika koji bi željeli ostati radi u Hrvatskoj, radnika koji bi željeli doći raditi u Hrvatsku, a ne da sa svakom promjenom Zakona tjeramo radnike iz Hrvatske, rekao je predsjednik SSSH Mladen Novosel za RTL televiziju. 

Prilog RTL Televizije:
Poslodavci i sindikati o istraživanju RTL-a: 'Vrijeme je da skinemo maske...'

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom