SSSH

PočetnaVijestiKampanjeInicijativa Vrijedim više na ulicama Grada Zagreba

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Inicijativa Vrijedim više na ulicama Grada Zagreba

Zagreb 11. srpnja 2017. - Kao dio inicijative Vrijedim više aktivisti Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Mreže mladih Hrvatske i Građanske inicijative Pravo na SOR ovih su dana bili prilično aktivni na ulicama Grada Zagreba. Svojim su akcijama informirali građane o inicijativi Vrijedim više, zahtjevima i daljnjim aktivnostima koje planiraju za jesen. Nastojali su ih upozoriti na politike koje utječu na zapošljavanje, uvjete rada i stanovanje, ponajprije mladih osoba.

Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa (SOR) jedna je od nekvalitetnih mjera koja je potpuno istisnula pripravništvo te umjesto da pomogne teže zapošljivim mladim osobama, od svih mladih stvorila je novu ranjivu skupinu na tržištu rada, koja nema izbora nego raditi za naknadu u razini minimalne plaće, i to bez zasnivanja radnog odnosa i bez radnih prava.

Kroz akcije najviše su susretali, upravo, mlade osobe, posebice studente koji su izrazili nezadovoljstvo što će, ako se nešto ne promijeni, biti prisiljeni nakon što završe faks raditi na minimalcu, dok studentskim ugovorima mogu puno više zaraditi.

Izjave i snimke s akcije uskoro ćemo objavljivati na Facebook stranici Vrijedim više.

Pratite nas!

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom