SSSH

PočetnaVijestiKampanjeSljedeći korak je referendum

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Sljedeći korak je referendum

Potpisivali su svi i za sve – umirovljenici i umirovljenice kako bi iskazali svoju brigu i solidarnost, radnici i radnice kako bi odlučivali o svojoj budućnosti, roditelji za svoju djecu i djeca za svoje roditelje, mladi za svoju budućnost. Potpisivali smo za one koje znamo i ne znamo, i ono što je možda još važnije – potpisivali smo za principe. Napravili smo prvi korak prema tome da kažemo da je dosta toga da se rad obezvređuje i da se na starost udara. Poslali smo poruku mladima da se borimo za njihova prava i da očekujemo da se oni bore za prava budućih generacija. Dali smo ljudima glas i nadu. Poslali smo poruku kako zajedno možemo mijenjati stvari, kako zajedno možemo uspjeti. Svega toga ne bi bilo da nije bilo vas.

Više od 4000 aktivista i volontera diljem Hrvatske radilo je tijekom dva tjedna kao jedno. Svaki sat na štandu, svaka minuta provedena na suncu, kiši i vjetru jedinstven je i nemjerljiv doprinos ovoj akciji. Vi ste oni koji čine ovaj uspjeh nevjerojatnim, a akciju još važnijom i vrijednijom. Hvala vam!

Pozivamo vas da i dalje budete uz nas. Ova pobjeda samo je prva faza naše borbe za pravedniji mirovinski sustav. Sljedeći korak je referendum.

Nakon provjere prikupljenih potpisa, potpise ćemo predati Hrvatskome saboru i zatražiti raspisivanje referenduma.

Predstoji nam borba da se referendum doista i raspiše, a kada do referenduma dođe, slijedi nam nova kampanja u kojoj će ponovno trebati javnosti objašnjavati naša stajališta, informirati građane i motivirati ih da izađu na referendum. U svemu tome i dalje trebamo vašu pomoć i podršku kako bismo ovu pobjedu istjerali do kraja.

* * *

Sažetak komunikacijskih  materijala:
 

REFERENDUMSKO PITANJE
 

ZAŠTO SMO SE ORGANIZIRALI? ZA ŠTO SE ZALAŽEMO? _letak

KAKO I ZAŠTO PODRŽATI #67jepreviše _letak

LETAK ZA POVJERENIKE

LETAK ZA GRAĐANE - ISTINE I LAŽI

LETAK ZA VOLONTERE

PLAKAT

Logo _67 je previše _transparentni

Logo _67 je previše _na bijeloj podlozi

Logo _potpiši za referendum _transparentni

Logo _potpiši za referendum _na bijeloj podlozi

 

PODSJETNIK!

MIROVINSKA REFORMA MORA IĆI U KORIST RADNIKA I UMIROVLJENIKA, A NE NA NJIHOVU ŠTETU! - ŠTO SMO SVE RADILI TIJEKOM 2018. GODINE

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom