SSSH

PočetnaVijestiMeđunarodne aktivnostiETUC poziva na povlačenje zakonskih prijedloga te na istinski i sadržajni socijalni dijalog

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

ETUC poziva na povlačenje zakonskih prijedloga te na istinski i sadržajni socijalni dijalog

Zagreb, 5. prosinca 2013. – Na adrese Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva rada i mirovinskog sustava jučer su stigla pisma Europske konfederacije sindikata (ETUC) koja izražava svoju duboku zabrinutost zbog pogoršavanja radnog i socijalnog zakonodavstva te socijalnog dijaloga u Hrvatskoj, što dovodi u pitanje privrženost hrvatske Vlade obvezama koje je tek nedavno preuzela pri pridruživanju Europskoj uniji i njezinom socijalnom modelu.

Europska konfederacija sindikata duboko je uvjerena da deregulacija i umanjivanje socijalnih postignuća nisu odgovarajući odgovor na ekonomske i socijalne probleme. Stoga ih ETUC poziva na povlačenje spornih zakona iz zakonodavne procedure te da u praksi potvrde svoju iskazanu predanost istinskom i sadržajnom socijalnom dijalogu, na temelju povjerenja i uzajamnog razumijevanja.

- Nadamo se da će Hrvatska, kao najnovija članica Europske unije, biti u potpunosti predana očuvanju i promicanju europskih socijalnih standarda, navodi se, među ostalim u pismu ETUC-a.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom