SSSH

PočetnaVijestiMeđunarodne aktivnostiEuropski poslodavci protiv ravnopravnosti spolova i zaštite okoliša

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Europski poslodavci protiv ravnopravnosti spolova i zaštite okoliša

Zagreb, 28. studenog 2014. - BusinessEurope, najznačajnija od tri krovne organizacije poslodavaca na europskoj razini, protivi se europskom zakonodavstvu koje bi trebalo osigurati ravnomjernu zastupljenost spolova u upravnim odborima kompanija, produžiti minimalno trajanje porodiljnog dopusta, te smanjiti zagađenje zraka i odlagališta otpada. Dopis BusinessEurope-a, upućen prvom potpredsjedniku Europske komisije (EK) Fransu Timmermansu 20. studenog, sadrži popis pet europskih zakonodavnih prijedloga za koje poslodavci smatraju da trebaju biti odbačeni budući da su „štetni za konkurentnost europskih kompanija“.
Među spomenutim prijedlozima posebno je licemjerno protivljenje europskih poslodavaca uvođenju kvota za predstavljenost žena u upravnim odborima, budući da je BusinessEurope 2005. g. zajedno s Europskom konfederacijom sindikata potpisao „Okvir akcija za rodnu jednakost“, s ciljem promicanja jednakosti žena i muškaraca na tržištu rada i na radnom mjestu. Sama Europska komisija inače je 2012. g. postavila kao cilj dostizanje udjela žena u upravnim odborima od 40 posto. Prema podacima EK, trenutna zastupljenost žena u upravnim odborima manja  je od 15 posto.

Europski poslodavci također traže zaustavljanje revizije direktive kojom bi se najkraće trajanje u potpunosti plaćenog porodiljnog dopusta u EU produžilo s 14 na 18 tjedana. BusinessEurope se također protivi paketu zakonodavnih mjera koji ima za cilj uspostavu zajedničkog europskog okvira za promicanje cirkularne ekonomije, odnosno povećanja recikliranja otpada i smanjivanja stakleničkih plinova i drugih oblika zagađenja okoliša. Poslodavci se također protive i uvođenju poreza na financijske transakcije u bilo kojem obliku.

Prvi potpredsjednik EK Timmermans dobio je mandat predsjednika EK Jean-Claudea Junckera da s ciljem ukidanja nepotrebne birokracije i regulative analizira oko 130 zakonodavnih prijedloga koji se trenutno nalaze u postupku i zaključi koje bi od njih trebalo povući. Dokument BusinessEurope-a takođe sadrži i popis devet drugi prijedloga za koje poslodavci smatraju da ih treba „značajno doraditi“.

SSSH i Europska konfederacija sindikata najoštrije osuđuju iznesene stavove europskih poslodavaca, koji zakonodavstvo na području socijalnih prava, zaštite okoliša i zaštite potrošača promatraju isključivo u kontekstu utjecaja na konkurentnost i razvoj jedinstvenog europskog tržišta. Socijalni napredak i povećanje kvalitete života europskih građana prema osnivačkim ugovorima predstavljaju jednako značajan cilj Europske unije kao ekonomski rast i povećanje konkurentnosti, te se stoga spomenuti prijedlozi ne mogu promatrati isključivo s ekonomskog stajališta. Osim toga, neutemeljene su i preuveličane tvrdnje europskih poslodavaca o negativnom utjecaju koji bi pojedini od navedenih prijedloga, poput uvođenja kvote za upravne odbore ili poreza na financijske transakcije, mogli imati na konkurentnost europskog gospodarstva.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom