SSSH

PočetnaVijestiMeđunarodne aktivnostiMeđunarodni forum "Sudjelovanjem do povjerenja i uspješnog poslovanja"

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Međunarodni forum "Sudjelovanjem do povjerenja i uspješnog poslovanja"

Zagreb, 12. lipnja 2015. – U utorak, 16. lipnja, u 10 sati, u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2, Zagreb, održat će se Međunarodni forum Sudjelovanjem do povjerenja i uspješnog poslovanja.

Na Forumu će sudjelovati projektni partneri iz Slovenije, Srbije i Hrvatske sa svojim gostima, predstavnici poslodavaca i radnika te ostali stručni dionici. Nastojat će se potaknuti rasprava, razmjena informacija i iskustava te će se pokušati odgovoriti na pitanje kako unaprijediti stanje na području radničke participacije u odlučivanju u tvrtkama.

Forum je dio projekta DEMINE – povećanje uključenosti zaposlenika u poslovanje u poduzećima, koji financira EU program Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost – PROGRESS, a ŽK Krapina partner je na projektu.

Nositelj projekta čija je vrijednost 151.723,17€ jest Fundacija Prizma iz Slovenije, dok su, uz ŽK Krapina, ostali projektni partneri Štajerska gospodarska komora iz Slovenije, Savez samostalnih sindikata Slovenije – Područna služba Podravje te Savez samostalnih sindikata Pančevo iz Srbije. Hrvatski je suradnik na projektu Savez samostalnih sindikata Hrvatske.

Cilj je projekta promicanje znanja o EU i nacionalnim regulativama, kako bi se povećala uključenost zaposlenika u poslovanje i upravljanje operativnim praksama u tvrtkama, odnosno informiranje radnika o mjerama putem kojih mogu utjecati na odluke koje se poduzimaju unutar tvrtke.

Zainteresirani za sudjelovanje trebaju ispuniti prijavni obrazac te ga dostaviti na fax: 049/371-884 ili e-mail: lsipek@hgk.hr

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom