SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnosti9. strukovno-sportski susreti STUH-a

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

9. strukovno-sportski susreti STUH-a

Petrčani, 3. - 5. studenoga 2017. (stuh.hr) - U Petrčanima kraj Zadra, u hotelu Diadora (Falkensteiner hotels and resorts) od 3. do 5. studenog 2017. održani su 9. strukovno – sportski susreti Sindikata turizma i usluga Hrvatske. Više od tristo članova STUH-a i ove se godine natjecalo u kuhanju, pripremi slastica, postavljanju stolova i posluživanju jela, pospremanju soba, prijavi i odjavi iz hotela, pripremi koktela, ali i u brojnim sportskim disciplinama – malom nogometu, boćanju, kuglanju, pikadu i potezanju konopa.

Najuspješnija je i ove godine bila 1. sindikalna regija STUH-a koja je kao ukupan pobjednik osvojila pobjednički pehar.

Osim članova Sindikata, Susretu su nazočili i brojni gosti: tajnik ministra turizma RH Ivo Bašić, pročelnik Upravnog odjela gospodarstva, turizma i infrastrukture Zadarske županije, voditelj marketinga Turističke zajednice Zadarske županije Damir Hordov, direktor Turističke zajednice u ime gradonačelnika Zadra Ante Rados, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel, tajnik SSSH Boris Feis, predsjednik Sindikata EKN-a Željko Klaus, predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak, predsjednik Sindikata PPDIVUT BiH Mehmed Avdagić, glavna tajnica Sindikata PPDIVUT BiH Maja Radić, izvršna tajnica Sindikata trgovine Hrvatske Regionalnog ureda Split Rozana Ana Duplančić, regionalni povjerenik za Dalmaciju Sindikata PPDIV-a Ivica Blažević i direktor Apartmana Medena Miodrag Mlačić.

Prilikom otvaranja Susreta predsjednik Sindikata Eduard Andrić naglasio je kako nam se ovogodišnja uspješna turistička sezona jednostavno dogodila i Vlada RH za njezinu uspješnost nije zaslužna, a do početka sljedeće potrebno je dogovoriti uvjete s Vladom i poslodavcima oko novog kolektivnog ugovora. Upozorio je na nedostatak kvalitetnog ugostiteljskog i turističkog kadra. Davanja državi su ogromna pa poslodavci često pribjegavaju prijavi radnika na puno manje plaće, dok im razliku „daju na ruke“. Potrebno je smanjiti PDV i povećati kontrole.  „Naši političari razmišljaju kratkoročno, a stvarne mogućnosti su nam puno veće od trenutnih brojki i prihoda“, rekao je predsjednik Andrić.

Svečano otvorenje Susreta uljepšale su plivačice Kluba sinkroniziranog plivanja Medveščak svojim revijalnim nastupom u bazenu, a prilikom otvorenja predsjednik STUH-a Eduard Andrić je zbog doprinosa  Uprave „Apartmana Medena“ razvoju socijalnog dijaloga putem kvalitetnog važećeg  Kolektivnog ugovora, poštivanja utvrđenih radničkih prava te dobrog socijalnog dijaloga između poslodavca i predstavnika STUH-a  uručio Plaketu o uvrštavanju Apartmana Medena na listu Fer hotela Hrvatska direktoru tvrtke Miodragu Mlačiću.

Dva dana članovi STUH-a natjecali su se u strukovnim i sportskim disciplinama. Osim krasnog ambijenta hotela Diadora i Iadera u kojima su se održavala strukovna natjecanja uspješnom održavanju Susreta, naročito u njegovom sportskom dijelu koje se u velikom dijelu održavalo na vanjskim terenima, pomoglo je i prekrasno vrijeme koje nas je ove godine poslužilo. Kao i svake godine i ova je godina osim za natjecanja bila prigoda za međusobno druženje, upoznavanje i zabavu. Velika većina sindikalista i ove je godine naglašavala činjenicu kako im Strukovno – sportski susreti uvijek dođu kao zaslužena nagrada nakon naporne i iscrpljujuće turističke sezone koju iznesu na vlastitim plećima.

Završna večer, odnosno svečano zatvaranje 9. susreta završila je, kao i uvijek, dodjelom medalja najuspješnijim natjecateljima i proglašavanjem ukupnog pobjednika te dodjelom priznanja Sindikata – plakete Sindikalna podružnica godine - ove su godine dodijeljene dvije plakete: Sindikalnoj podružnici JU NP Brijuni i Sindikalnoj podružnici JU NP Krka.

SP JUNP Brijuni i sindikalni povjerenik Dubravko Matić imaju osobit uspjeh u radu na razvijanju i unapređivanju principa i demokratskih metoda sindikalizma: solidarnosti, nezavisnosti i javnosti rada, a naročito na promoviranju sindikalnog učlanjivanja: kolega Dubravko je učetverostručio broj članova STUH-a, doprinosi razvoju socijalnog dijaloga, podržava i razvija suodlučivanje kroz dugogodišnji rad u Radničkom vijeću tvrtke. U uvjetima u kojima djeluje više sindikata STUH STUH djeluje kao većinski sindikat te i na taj način doprinosi građenju ugleda Sindikata u ustanovi.

U kratkom vremenu od svega dvije godine (koliko ima od osnutka Podružnice)  SP JU NP Krka postala je stabilna i jaka podružnica STUH-a. Kvalitetnim radom i djelovanjem svih članova Podružnice ona danas broji 150 članova, a njihov se broj povećava i dalje.  U razdoblju od dvije godine Podružnica je uspjela s poslodavcem sklopiti kolektivni ugovor kojim su maksimalno poboljšali i uvećali prava zaposlenih, pa je tako plaća uvećana za čak 30 posto.
Sindikalni povjerenik Danijel Barić kontinuirano radi na poboljšanju prava zaposlenih i povećanju broja članova pa je tako organizirao sastanak sa zaposlenima u drugom nacionalnom parku radi formiranja nove sindikalne podružnice STUH-a.

Nakon što su predsjednica Sekcije žena STUH Emina Ibrahimi i predsjednik Sekcije mladih STUH Ivan Blažević podijelili medalje najuspješnijim natjecateljima, a predsjednik STUH-a uručio pehar ukupnom pobjedniku te plakete Sindikalna podružnica godine sindikalnim povjerenicima sindikalnih podružnica JU NP Brijuni i Krka uslijedilo je druženje uz ples i zabavu do kasno u noć.
 

NAGRAĐENE PO DISCIPLINAMA PRONAĐITE OVDJE.

Više fotografija pronađite na Facebook stranici STUH-a


Iz medija:

Andrić: Rekordna sezona nije rezultat rada Vlade _zadarskilist.hr

Nagrađeni najspretniji turistički djelatnici _zadarskilist.hr

Jeste li za vraćanje dobi za starosnu mirovinu na 65 godina:

DA
NE
NE ZNAM