SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiAnketa o utjecaju pandemije na mentalno zdravlje radnika

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Anketa o utjecaju pandemije na mentalno zdravlje radnika

Zagreb, 10. ožujka 2021. - Savez samostalnih sindikata Hrvatske pripremio je kratku anketu o utjecaju pandemije na mentalno zdravlje radnika. Anketom želimo provjeriti kako se radnici osjećaju na poslu, kako je pandemija Covid-19 utjecala na njihovo mentalno zdravlje, poduzimaju li poslodavci ikakve mjere i pružaju li podršku radnicima, što poduzimaju sindikati te što bi se još moglo učiniti.

Primarna ciljna skupina su nam naši sindikalni povjerenici i povjerenici radnika za zaštitu na radu, no važno nam je dobiti razmišljanja radnika, te molimo povjerenike i povjerenice da ulože dodatan napor i proslijede anketu među članicama i članovima, ali i među radnicima.

Anketa je u potpunosti anonimna. Svi prikupljeni podaci tretirat će se kao povjerljivi, a poslodavac neće znati tko je i da li je sudjelovao/la u anketi. Izrazi koji su korišteni u ovom anketnom upitniku u muškom rodu odnose se jednako i na ženski rod.

Za ispunjavanje ankete bit će potrebno nekoliko minuta, a nama će donijeti dragocjene informacije s terena koje ćemo iskoristiti u zalaganju da se u našim radnim sredinama više vodi računa o mentalnom zdravlju radnika. Što više ljudi bude sudjelovalo u istraživanju, to će naši nalazi biti vjerodostojniji, a aktivnosti snažnije. Stoga još jedanput zahvaljujemo što ste anketu osobno popunili kao i proslijedili i svojim kolegama, prijateljima i poznanicima s molbom da učine isto.

Anketi možete pristupiti na poveznici: https://forms.gle/wUbPisDrhhZozU37A

Rezultate ovog istraživanja predstavit ćemo na konferenciji „Mentalno zdravlje na radnom mjestu – kako je pandemija utjecala na radnike?“, koju organiziramo povodom Nacionalnog dana zaštite na radu. Konferencija će se održati u utorak, 27. travnja 2021. godine od 15 do 16.30 sati.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom