SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiBrodograđevna industrija Split - strateški partner Uljanika!

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Brodograđevna industrija Split - strateški partner Uljanika!

Zagreb, 7. veljače 2019. (n1info.com/sssh/hrt) - Brodograđevina industrija Split izabrana je za strateškog partnera Uljanika, izvijestio je Uljanik na Zagrebačkoj burzi, a prenijela N1 televizija.

Odluka o izboru Brodosplita Tomislava Debeljaka donesena je u četvrtak, na zajedničkoj sjednici Nadzorni odbora i Uprave Uljanika d.d.

S izabranim strateškim partnerom pristupit će se zaključenju ugovora o uređenju međusobnih prava i obveza s naglaskom na obvezu strateškog partnera da, uz suradnju Uljanika, izradi prihvatljiv i provediv program restrukturiranja Uljanika d.d. i Uljanik Brodogradilišta. Izabranom strateškom partneru omogućit će se ulazak u vlasničku strukturu Uljanika d.d. dokapitalizacijom, u skladu s odlukama Glavne skupštine, navodi se u priopćenju.

Prije same odluke Uprave i NO-a o Uljaniku je, uoči sjednice Vlade govorio ministar gospodarstva Darko Horvat. Kazao je kako Uprava i strateški partner moraju sjesti za stol i hitno izraditi program restrukturiranja koji će pokazati izvore financiranja. Ponude bez dokaza financijske sposobnosti neće se uzimati u obzir.

Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata (SMH-IS) u Uljaniku Đino Šverko izrazio je zadovoljstvo što je odlučeno o novom strateškom partneru, jer su time i radnici dobili nadu da će se konačno iznaći rješenje za isplatu duga.

- Radnici naprosto pucaju po šavovima i teško je raditi u takvim uvjetima. Vjerujem da je ova odluka jedan pomak naprijed u nadi da će se novi strateški partner isključivo koncentrirati na brodogradnju, a ne na nekretninski biznis, rekao je Šverko.

Kako je izbor novoga strateškog partnera komentirao Juraj Šoljić, sindikalni povjerenik SMH-IS-a u 3. maju, poslušajte OVDJE.
 

Vezane vijesti:

Odgođena odluka o pokretanju stečaja 3. maja, rok za deblokadu 26. veljače _radio.hrt.hr

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom