SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiČlanovi sindikata, radnici, građani - hvala! Zajedno smo jači!

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Članovi sindikata, radnici, građani - hvala! Zajedno smo jači!

Zagreb, 16. svibnja 2019. - Savez samostalnih sindikata Hrvatske ( SSSH) zahvalio je članicama i članovima sindikata, radnicama i radnicima, građanima Hrvatske na podršci inicijativi 67 je previše. Pokazali smo da zajednička borba nema alternativu.

Pismo zahvale prenosimo u cijelosti:

 

Poštovane radnice i radnici, drage članice i članovi sindikata, poštovani građani i građanke,


Iza nas je jedna od najvećih i najuspješnijih sindikalnih akcija. U ponoć s 11. na 12. svibnja naša inicijativa 67 je previše proglasila je veliku pobjedu: prikupili smo više od 600.000 potpisa za raspisivanje referenduma o promjenama uvjeta za mirovinu!

Hvala svima vama koji ste potpisali, shvativši  koliko je ovo važno za budućnost svih nas! Hvala svima vama koji ste odlučili biti istinski aktivni građani i to iskazali volontirajući na našim štandovima: svaki sat na štandu, svaka minuta provedena na suncu, kiši i vjetru jedinstven su i važan doprinos ovoj akciji. Vi ste oni koji čine ovaj uspjeh nevjerojatnim, a akciju još važnijom i vrjednijom. Hvala vam!

Podrška koju smo dobili od velike većine građana, udruga i gotovo svih političkih stranaka, pokazala je kako je pitanje mirovina pitanje koje nas sve ujedinjuje jer se tiče svih građana, neovisno o političkim, svjetonazorskim  i drugim opcijama i opredjeljenjima.
Pokazali smo kako je sindikat jedina snaga koja zajedno s građanima može napraviti promjenu. Zajednička borba ne samo da nema alternativu, nego je jedini način na koji možemo i trebamo dalje.

Ova pobjeda samo je prva faza naše borbe za pravedniji mirovinski sustav. Sljedeći korak je referendum. Nakon provjere prikupljenih potpisa, potpise ćemo predati Hrvatskome saboru i zatražiti raspisivanje referenduma.

Predstoji nam borba da se referendum doista i raspiše, a kada do referenduma dođe, slijedi nam nova kampanja u kojoj će ponovno trebati javnosti objašnjavati naša stajališta, informirati građane i motivirati ih da izađu na referendum. U svemu tome i dalje trebamo vašu pomoć i podršku kako bismo ovu pobjedu istjerali do kraja.

No, za istinski pravedan mirovinski sustav po mjeri čovjeka ključan je rad po mjeri čovjeka. Da bismo taj cilj ostvarili nužna je zajednička borba i solidarnost svih koju smo demonstrirali u ovoj akciji. Samo zajedno možemo uspjeti – stoga vas pozivamo da nam se pridružite i u toj borbi!

Uz sindikalni pozdrav, Zajedno smo jači!


Mladen Novosel,
predsjednik

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom