SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiDok se za Rusiju traži karta više, većina Hrvata ne može si priuštiti nijedno putovanje godišnje

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Dok se za Rusiju traži karta više, većina Hrvata ne može si priuštiti nijedno putovanje godišnje

Zagreb, 3. srpnja 2018. (tportal.hr/sssh) - Prema podacima Europskog statističkog ureda, gotovo dvije trećine stanovnika Europske unije (62 posto) starijih od 15 godina barem jednom godišnje priušti si višednevno putovanje. Hrvatska je u skupini zemalja Europske unije čiji stanovnici najmanje putuju, a glavni razlog za to je besparica.

Nedostatak novca kao prepreka za putovanje najizraženiji je u Grčkoj, Portugalu i Hrvatskoj. Čak 61,6 posto Hrvata koji nisu putovali nedostatak novca navelo je kao glavni razlog neodlaska na put. Slika je još poraznija kada se promotri struktura putovanja prema vrsti smještaja. Naime, i onaj manji dio hrvatskih građana koji se uspije maknuti od kuće čak 71,5 posto noćenja provede u neplaćenom smještaju, odnosno kod rodbine i prijatelja ili u vlastitim vikendicama. To znači da si putovanje s plaćenim smještajem može priuštiti samo desetak posto hrvatskih građana.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Jeste li za vraćanje dobi za starosnu mirovinu na 65 godina:

DA
NE
NE ZNAM