SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiDrugi kongres SSH – SDPI-a

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Drugi kongres SSH – SDPI-a

Sisak, 31. listopada 2018. – Reizbor dosadašnjeg predsjednika Željka Govedića, izbor Berislava Bosska za potpredsjednika, izbor Nadzornog odbora i Statutarne komisije, te verifikacija članova Glavnog odbora - rezime je Drugog kongresa Samostalnog sindikata Hrvatske – Sindikata drvne i papirne industrije, održanog jučer u Sisku.

Izabrani će svoju funkciju obavljati u sljedećem petogodišnjem mandatnom razdoblju.

Od 29 zastupnika, Kongresu je nazočilo njih 18 – zastupnika sindikalnih podružnica, članova Glavnog odbora, Predsjedništva, Nadzornog odbora, te Statutarne komisije.

Kongresu su nazočili i predsjednik i tajnik SSSH Mladen Novosel i Boris Feis.

Tijekom rasprave o Izvještaju o radu u prethodnom mandatnom razdoblju, problematizirano je nesklapanje granskog kolektivnog ugovora, reprezentativnost Hrvatske udruge poslodavaca - Udruge drvne i papirne industrije, nezainteresiranost mladih radnika za sindikat, nepoimanje koristi i benefita od kolektivnog ugovora i rada sindikata, kao i uživanje prava iz kolektivnog ugovora članova i nečlanova. Ukazano je na potrebu edukacije, te poručeno kako stari članovi trebaju poticati mlade na edukaciju, te da mladi trebaju shvatiti kako bez borbe neće doći do svojih prava.

Stoga se i u Programu rada za razdoblje 2018. – 2023. ističe kako treba intenzivnije raditi na granskom kolektivnom ugovoru, informiranju i prenošenju napravljenog, edukaciji, raditi na učlanjivanju i formiranju novih sindikalnih podružnica, te međusindikalnoj suradnji.

Na veću potrebu rada sa članovima i bolju komunikaciju s njima ukazao je i predsjednik SSSH tijekom obraćanja zastupnicima, kao i na isticanje i promoviranje vlastitih postignuća, počevši od sindikalnih podružnica, pojedinačnih slučajeva.

- Treba mijenjati svijest ljudi. Vrijedi se boriti!, rekao je.

Pritom je skrenuo pozornost i na potrebu organizacijskih promjena kojima bi se smanjio pritisak na sindikalne povjerenike u sindikalnim podružnicama, a i mogla im se pružiti veća zaštita izvana.

 


 

Hoćete li potpisati za raspisivanje referenduma o promjenama uvjeta za umirovljenje?

DA
NE
RAZMIŠLJAM