SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiEkonomski oporavak treba pratiti i socijalni oporavak

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Ekonomski oporavak treba pratiti i socijalni oporavak

Zagreb, 24. travnja 2017. - U sklopu informiranja članova o kampanji za veće plaća radnika privatnog i javnog sektora, te kvalitetna radna mjesta, SSSH je nastavio s održavanjem sjednica teritorijalnih vijeća svojih teritorijalnih ureda. Nakon Slavonskog Broda, Vukovara i Splita, danas je i u Zagrebu održana sjednica Teritorijalnog vijeća Teritorijalnog ureda SSSH Zagreb u proširenom sastavu.

Slijede i sjednice teritorijalnih vijeća u Puli (26. travnja) i Čakovcu (27. travnja).

- Želimo promijeniti prevladavajuću retoriku koju vidimo u javnom prostoru, ponajprije od strane Vlade i poslodavaca, kako su hrvatski radnici uhljebi, to inzistiranje na podjelama privatnog i javnog sektora, da Hrvatska nema dovoljno kvalitetne radne snage i da je našim poslodavcima nužno omogućiti uvoz radne snage, a sve s onim krajnjim ciljem snižavanja cijene rada, rekla je tom prilikom Dijana Šobota, izvršna tajnica SSSH, napomenuvši kako ne možemo pristati na priču o ekonomskom oporavku dok god on nije popraćen socijalnim oporavkom.

Uz informacije o razlozima kampanje i svim tehničkim detaljima vezanim uz prosvjed 1. svibnja u Slavonskome Brodu, bila je to prilika i za razmjenu iskustava o učlanjivanju i sindikalnome aktivizmu.

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom