SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiGlasujte za Večernjakovu osobu 2019. godine. Među kandidatima i predsjednici SSSH, NHS-a i MHS-a!

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Glasujte za Večernjakovu osobu 2019. godine. Među kandidatima i predsjednici SSSH, NHS-a i MHS-a!

Zagreb, 15. siječnja 2020. (sssh/vecernji.hr) - Večernji list nastavlja s tradicijom. Na početku nove godine bira osobu protekle godine, a u jakoj ovogodišnjoj konkurenciji našli su se i predsjednici SSSH, NHS-a i MHS-a Mladen Novosel, Krešimir Sever i Vilim Ribić.

O pobjedniku odlučuje deveteročlani žiri, a u tome će im svojim glasovima, dobivenim u anketi, pomoći i čitatelji portala Vecernji.hr. Anketa je informativnog karaktera.

Sudjelujte i vi u anketi na: vecernji.hr

(klikom na fotografiju osoba/e za koje/u smatrate da su/je zaslužile/la ponijeti titulu osobe 2019. godine).

U obrazloženju naših kandidata za osobe godine se navodi kako su referendumskom inicijativom „67 je previše“ mobilizirali građane protiv produljenja radnog vijeka, prikupili više od 708.000 potpisa i srušili dva važna dijela Vladine mirovinske reforme koja se tiču radnog vijeka i penalizacije ranijeg odlaska u mirovinu. Akciju su zajednički koordinirale tri najveće sindikalne središnjice i njihovi lideri, dobro je vodili te dobili podršku građana. Na kraju je to priznala i Vlada, koja je potpuno prihvatila sindikalne zahtjeve te ih pretvorila u svoj prijedlog izmjena mirovinskog zakona.


 

 

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom