SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiHorvat i Rossanda o Uljaniku: Plaće za rujan nisu osigurane

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Horvat i Rossanda o Uljaniku: Plaće za rujan nisu osigurane

Rijeka, 2. listopada 2018. (tportal.hr/n1info.com/sssh) - Ministar gospodarstva Danko Horvat posjetio je brodogradilište Uljanik gdje je održan sastanak s upravom društva, sindikatima i radnicima. Jasno je poručio kako isplata plaća za rujan nije sigurna i kako će sutra po prvi puta vidjeti poboljšanu verziju plana za spas brodogradnje.

- Kada sutra vidimo novi plan za Uljanik zamoliti ćemo kolege iz Direkcije za tržišno natjecanje Europske komisije da ga čim prije pošalju na verifikaciju. Ja sam zadnji koji će zazivati stečaj Uljanika, napravit ćemo kao Vlada sve što možemo da do stečaja na dođe, rekao je Horvat.

Upitan kako će se isplatiti plaće radnicima Uljanika, kojem je danas blokiran račun, Horvat je dodao da je i blokadi i 3. maj i kako ne može biti siguran da će plaće biti isplaćene jer za njih nije osiguran novac. Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rosannda dodao je kako je osiguran novac za pola plaća, te kako pune plaće neće biti moguće isplatiti ako se opet ne angažira država.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Glavni sindikalni povjerenik SMH-IS-a u 3. maju Juraj Šoljić u ponedjeljak je još jednom upozorio na alarmantno loše stanje u brodogradilištu i zatražio imenovanje krizne uprave te je izvijestio da su ga radnici 3. maja predložili za člana Nadzornog odbora Uljanika d.d., kako bi se bolje zaštitila prava radnika i imovina riječkog brodogradilišta.

Uputio je ministru gospodarstva Darku Horvatu pismo u kojemu ponovno upozorava na loše stanje u Brodogradilištu i zatražio da se postavi krizna uprava koje će štititi njegove interese.

Više pročitajte OVDJE.

 

Zašto ste potpisali za referendum #67jepreviše?

Zato što smatram da je to pitanje o kojem moramo imati pravo izjasniti se na referendumu.
Zato što mislim da rad do 67 nije moguć.
Zato što je penalizacija previsoka i nepravedna, posebno s obzirom da uglavnom nije izbor radnika.