SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiI u novoj godini za RAD PO MJERI ČOVJEKA – ostvarimo to zajedno!

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

I u novoj godini za RAD PO MJERI ČOVJEKA – ostvarimo to zajedno!

Drage kolegice i kolege, drage radnice i radnici, umirovljenice i umirovljenici,

sretni vam nadolazeći blagdani i najiskrenija vam hvala na vašoj podršci i nesebičnoj borbi za unapređenje i obranu prava, plaća i uvjeta rada radnika i građana Hrvatske.

Iako hrvatska ekonomija raste, hrvatski radnici rade na sve nesigurnijim radnim mjestima, siromaštvo se sve više produbljuje, a tek svaki peti radnik u potpunosti je zadovoljan svojim radnim mjestom. SSSH sa svojim sindikatima i aktivistima predvodnik je borbe za slobodu udruživanja, plaće, sigurno i stabilno radno mjesto, socijalnu zaštitu, dostupne i kvalitetne javne usluge i jednakost.

Godina pred nama prilika je da osnažimo sindikalni pokret i provedemo u djelo naše programsko usmjerenje Rad po mjeri čovjeka. Prilika je to koju ne smijemo propustiti. Godina 2019. bit će godina u kojoj ćemo intenzivirati našu borbu za pravedniji mirovinski sustav, ali i za zakonodavstvo koje će bolje i pravednije štititi radnike i njihove predstavnike. Moramo biti spremni odlučno se uhvatiti u koštac sa svim izazovima koje će nam donijeti nova godina.

Godinu 2018. posvetili smo borbi za veće plaće i kvalitetna radna mjesta, a naša kampanja „Vrijeme je za NAŠ oporavak!“ rezultirala je pomacima u reguliranju i utvrđivanju minimalne plaće, kao i uspjesima naših udruženih sindikata u sklapanju kolektivnih ugovora i povećanju plaća za naše radnike i članove. Borili smo se i za dostojanstvo mladih radnika koji se izrabljuju kroz model stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa – odlučno smo poručili kako mladi vrijede više! Borili smo se za pravedniji mirovinsku sustav, a tu ćemo borbu morati nastaviti i u godini pred nama.

Naša sindikalna obitelj raste, a velike napore ulažemo u jačanje vlastite organizacije kao i u obrazovanje i osposobljavanje sindikalnih i radničkih predstavnika, aktivista koji su jamstvo snažnog sindikata za snažna radnička i ljudska prava.

Naš nedavno održan Osmi kongres „ZA rad po mjeri čovjeka“ i usvojeni dokumenti obvezuju sve nas da zajednički pridonesemo ostvarenju Rada po mjeri čovjeka. Rad po mjeri čovjeka nije lijepa, ali nedostižna ideja: on je realan cilj i temeljno pravo svakoga čovjeka. No, u Hrvatskoj se neće ostvariti sam od sebe. Za Rad po mjeri čovjeka moramo se izboriti, zajedno - utjecajem na zakone i javne politike, ali i sindikalnim radom na razini poslodavca.

Proslavimo stoga kraj ove godine i pozdravimo 2019. i dočekajmo ju spremni i odlučni boriti se za radnička, sindikalna i ljudska prava. Neka 2019. godina bude godina rada po mjeri čovjeka za sve!
Pridružite nam se u borbi za rad po mjeri čovjeka za sebe i svoje obitelji, za vaše kolege. Možemo biti sretniji. Ostvarimo to zajedno!

Svim članicama i članovima sindikata, svim radnicama, radnicima, umirovljenicama, umirovljenicima, svim građanima želimo sretan Božić i sretnu, zdravu i uspješnu 2019!

Mladen Novosel,
predsjednik SSSH

 

 

Zašto ste potpisali za referendum #67jepreviše?

Zato što smatram da je to pitanje o kojem moramo imati pravo izjasniti se na referendumu.
Zato što mislim da rad do 67 nije moguć.
Zato što je penalizacija previsoka i nepravedna, posebno s obzirom da uglavnom nije izbor radnika.