SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiImunološki zavod uključen u testiranja na koronavirus, ali bi mogao učiniti puno više…

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Imunološki zavod uključen u testiranja na koronavirus, ali bi mogao učiniti puno više…

Zagreb, 30. ožujka 2020. – Od početka koronavirusa mnogi su se sjetili Imunološkog zavoda, najstarijeg proizvođača imunobioloških lijekova u ovom dijelu Europe.

- Imunološki je proizveo cjepiva protiv velikih boginja, ospica, rubeole i mumpsa, a  danas ne možemo dati ni protuotrov za zmijski ugriz ni cjepivo za tetanus, podsjetila je, razgovarajući za portal novosti, sindikalna povjerenica Sindikata EKN-a Hrvatske u sindikalnoj podružnici Imunološki zavod Lidija Jagarinec.

Imunološki zavod, čije su zgrade u  Rockfellerovoj u Zagrebu ionako već dotrajale, a dodatno stradale u nedavnim potresima, uključen je u testiranja na koronavirus, ali bi, kako tvrdi i sam ravnatelj te ustanove, mogao učiniti puno više da prestankom rada prije sedam godina nije ostao bez najvećeg dijela svoje proizvodnje.

Sindikat EKN-a je već tada upozoravao kako je bitno pokrenuti proizvodnju i sačuvati sirovinu koju su nesebično darovali ljudi koje vodi samo jedan cilj - spasiti nečiji život. Prognozirao je najcrnji scenarij, koji se, nažalost i dogodio, ali se radnike i njihove predstavnike nije slušalo.

- Nužno nam je potrebna nova tvornica, dakle ulaganje koje mora započeti jučer! Trebat će možda i dvije godine za taj posao, ali bez toga nećemo moći preživjeti. U novim pogonima mi itekako možemo zarađivati te nadalje puniti državni proračun i brinuti za zdravlje naših građana. Sustavu zdravstva, pacijentima, ali i zdravim ljudima trebaju naši proizvodi, a nama treba dozvola kako bismo mogli iste proizvoditi, privređivati, i puniti proračun, napominjao je tada Sindikat EKN-a.


Vezano:
Imunološki zavod: žrtva bolesti sustava _bilten.org

Imunološki u raljama politike _portalnovosti.org


 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom