SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiIngrid Čavić dobitnica glavne nagrade SSSH Srce sindikalne solidarnosti

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Ingrid Čavić dobitnica glavne nagrade SSSH Srce sindikalne solidarnosti

Zagreb, 24. travnja 2019. - Tijekom obilježavanja tradicionalnog „Praznika rada u Tvornici“ dodijeljena je i godišnja nagrada SSSH Srce sindikalne solidarnosti, nagrada  koja se dodjeljuje pojedincima i organizacijama u zemlji i inozemstvu koje su svojim radom i djelovanjem pridonijele razvoju sindikalnog pokreta temeljenog na solidarnosti i zajedništvu. Nagrada se sastoji od jedne glavne nagrade, te jedne ili više povelja. Ove godine dodijeljene su četiri povelje i jedna glavna nagradu.

Dobitnica glavne nagrade, kristalne vaze i povelje, je Ingrid Čavić, sindikalna povjerenica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske u sindikalnoj podružnici Dječji vrtić Rijeka.

Zbog svojeg sindikalnog rada prepoznata je u regiji kao istaknuti borac za sindikalna prava. Zalagala se za poboljšanje i unapređivanje radnih uvjeta svih struktura zaposlenih u Dječjem vrtiću, a posebnu borbenost iskazala je pri pokušaju umanjena postignutih vrijednosti sindikata kroz potpisani kolektivni ugovor. Poticala je kolegice i kolege na solidarnost u prosvjedima sindikata Uljanik Grupe, te radnika u djelatnosti kulture.

SOMK je jedini od udruženih sindikata SSSH  koji je organizirao prosvjed protiv rada do 67. godine i to u lipnju prošle godine u Zagrebu i u Rijeci, istodobno. Glavna i odgovorna u organizaciji riječkog prosvjeda bila je Ingrid.

VELIKI PROSVJED U RIJECI Odgojitelji poručili da neće raditi do 67.
_novilist.hr

Protiv rada do 67 godina: 'Ne želimo raditi sve do groba...' _24sata.hr

Skup u Rijeci: "ZA dostojanstveni rad i starost - NE radu do 67 godina" _radio.hrt.hr
 

Povelje su dobili:

Bojan Saborčić, sindikalni povjerenik Sindikata graditeljstva Hrvatske u Luki Tranzit Osijek, Damir Lučić, sindikalni povjerenik Sindikata turizma i usluga Hrvatske u sindikalnoj podružnici Arenahospitality Group Pula, Željko Gavran, sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata u sindikalnoj podružnici Đuro Đaković Specijalna vozila Slavonski Brod i Mario Kocijančić, sindikalni povjerenik Sindikata prometa i veza Hrvatske u sindikalnoj podružnici Pulapromet.

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom