SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiIzašao novi broj Sindikalne akcije

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Izašao novi broj Sindikalne akcije

Zagreb, 27. studenoga 2020. - Epidemija COVID-19 ne pokazuje znakove usporavanja, a broj osoba u samoizolaciji kontinuirano rate. S obzirom da smo u posljednje vrijeme kod nekih poslodavaca primijetili nerazumijevanje utjecaja samoizolacije na radna prava činilo nam se korisnim napisati nekoliko riječi o toj zdravstvenoj mjeri i kako ona utjece na radna prava. Upravo u najnovijem broju glasila SSSH Sindikalna akcija pročitajte o utjecaju samoizolacije na radna prava.

Nastavili smo i s praćenjem konzultacija o izmjenama Zakona o radu - u ovom se broju bavimo fleksibilizacijom ugovora o radu prema zahtjevima poslodavaca, izmjenama mjera HZZ-a za očuvanje radnih mjesta i prihoda radnika, kolektivnome pregovaranju i važnosti sklapanja granskih kolektivnih ugovora, razgovarali smo i s dvoje sindikalnih povjerenika Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske o njihovu radu u okolnostima epidemije, osvrnuli smo se i na peti krug porezne reforme, a tu je i izbor sudske prakse - ovaj put o izvanrednome otkazu ugovora o radu i postojanju opravdanog razloga, te redovita rubrika Pravni savjeti...

Pišite nam i vi o čemu biste voljeli čitati. Podiejlite s nama vaša iskustva u okolnostima epidemije, pozitivna i negativna.

 

Sindikalna akcija je dostupna isključivo putem pretplate.
Osigurajte glasilo SSSH u svojim podružnicama, na kućnim adresama…

Nazovite 01 46 55 052
ili
nam pišite na

sindikalna-akcija@sssh.hr   ili  marijana.tomic@sssh.hr

te se informirajte o svim detaljima.

NARUDŽBENICA

Stare brojeve Sindikalne akcije možete prelistati OVDJE.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom