SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiKolektivni ugovori - glavni alat osiguranja dostojanstvenih plaća i uvjeta rada

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Kolektivni ugovori - glavni alat osiguranja dostojanstvenih plaća i uvjeta rada

Slavonski Brod, 12. travnja 2017. (sssh / sbplus.hr) - Predsjedništvo Vijeća SSSH svoju je 27. sjednicu održalo u Slavonskome Brodu, gradu u kojemu će se ove godine prosvjedno obilježiti Međunarodni praznik rada. Središnja točka sjednice bila je kampanja SSSH Vrijeme je za naš oporavak - Hrvatska treba veće plaće i kvalitetna radna mjesta.

O zaključcima i daljnjim koracima, na press konferenciji, koja je uslijedila nakon sjednice PVSSSH, govorili su Petra Šimunović, ekonomistica SSSH, Mladen Novosel, predsjednik SSSH i Eduard Andrić, potpredsjednik SSSH za sektor usluga i predsjednik Sindikata turizma i usluga Hrvatske.

- Pored povećanja minimalne plaće, SSSH i udruženi sindikati zalažu se za promicanje i jačanje socijalnog dijaloga, odnosno kolektivno pregovaranje i sklapanje kolektivnih ugovora na svim razinama, te povećanje plaća i ostalih materijalnih plaća kroz kolektivne ugovore kao glavni alat osiguranja  dostojanstvenih plaća u uvjeta rada, poručili su.

                   SSSH je preko svoje Facebook stranice uživo prenosio press konferenciju.

 

 

 

Na sjednici PV SSSH konstatirani su i, kao preporuka, zaključci tematske sjednice PVSSS, održane u Stubičkim Toplicama, o jačanju i modernizaciji sindikalne organizacije i usluga. Prihvaćen je i  prijedlog Odluke za dodjelu Nagrade SSSH "Srce sindikalne solidarnosti" u 2017.godini.

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom