SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiKreću izmjene Zakona o trgovini

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Kreću izmjene Zakona o trgovini

Zagreb, 22. rujna 2020. – Vlada kreće s izradom novog Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trgovini, te će se oformiti radna skupina sastavljena od predstavnika Vlade, sindikata, poslodavaca i ustavnih stručnjaka koja će raditi na izradi Prijedloga. 

Slijedom toga, u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja jučer je održan sastanak  predstavnika SSSH i Sindikata trgovine Hrvatske s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem o radu na dane blagdana i radu nedjeljom u trgovini, pitanju koje će, među ostalim, biti regulirano spomenutim Zakonom.

- Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja provodi sustavnu analizu opcija reguliranja radnog vremena u djelatnosti trgovine, kao i prakse nama sličnih zemalja, a u svrhu iznalaženja optimalnog normativnog rješenja, kako sa stajališta trgovaca, tako i radnika u djelatnosti trgovine i potrošača, odgovorili su portalu telegram.hr iz Ministarstva gospodarstva.

- Treba napraviti pametan prijedlog kojim će svi biti zadovoljni i treba utvrditi točno koliko radnici  koji će raditi nedjeljom moraju biti više plaćeni, komentirala je predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Zlatica Štulić.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom