SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiNovosel: Kolektivni ugovor treba biti u središtu mogućnosti prilagodbe određenim poremećajima

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Novosel: Kolektivni ugovor treba biti u središtu mogućnosti prilagodbe određenim poremećajima

Zagreb, 29. rujna 2020. – Rad na određeno vrijeme i je li se država uistinu odlučila 2020. godine uhvatiti u koštac s radom na određeno vrijeme pitanja su o kojima je s voditeljem emisije N1 Televizije Newsroom Domagojem Novokmetom razgovarao predsjednik SSSH Mladen Novosel.

- Gospodina Aladrovića sam čuo kako govori o radu na određeno vrijeme kada smo zajedno prije mjesec dana sudjelovali u jednoj emisiji Hrvatskog radija. Sada čujem da je iskoristio taj problem u jednom drugom kontekstu, ne da ograniči rad na određeno vrijeme, već da se pozabavi fleksibilnijim otpuštanjem, što je višegodišnji interes poslodavaca, rekao je predsjednik SSSH, navodeći kako je „ograničavanje rada na određeno vrijeme s fleksibilnijim otpuštanjem“ jedna na stvari koje su Vlada i HUP nametali tijekom prvog konzultativnog sastanka sindikalnih središnjica, Hrvatske udruge poslodavaca i Vlade RH u kontekstu predstojećih izmjenama Zakona o radu.

Novosel je naglasio kako mnogi poslodavci trenutno krše Zakon o radu prilikom zapošljavanja, ne poštuju odredbe prema kojima se radnici zapošljavaju na određeno vrijeme zbog posebnih potreba. Praksa je da se radnici, u pravilu, zapošljavaju upravo na određeno vrijeme i time stavljaju te radnike u diskriminirajući položaj u odnosu na zaposlene na neodređeno.

- Svakom poslodavcu koji ima problema s radnikom može ga otpustiti bez ikakvog problema. Treba samo čitati Zakon o radu. Svi oni koji govore o rigidnosti Zakona ne žele čitati Zakon, odredbe o poslovno uvjetovanom otkazu i ne žele se pridržavati pravila koje moraju napraviti da bi radnika, eventualno, otpustili. Priče da će se s lakšim otpuštanjem lakše zapošljavati su priče koje spadaju u naučnu fantastiku. Ono čemu trebamo težiti je činjenica da kolektivni ugovor bude u središtu mogućnosti ka fleksibilnijim i bržim prilagodbama određenim poremećajima koji mogu nastati u bilo kojem sektoru i društvu, poručio je.

Emisiju u cijelosti pogledajte na:
Predsjednik SSSH: "Zašto nemamo kolektivne ugovore kao u Njemačkoj, Irskoj?" _n1info.com

Foto: Screenshot

VAŽNO!
SSSH se zalaže za utvrđivanje prava na otpremninu i za zaposlene na određeno vrijeme ako su radili duže od dvije godine.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom