SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiNovosel o redefiniranim potporama za očuvanje radnih mjesta: Ako poslodavac želi koristiti mjeru, onda otpuštanja nema!

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Novosel o redefiniranim potporama za očuvanje radnih mjesta: Ako poslodavac želi koristiti mjeru, onda otpuštanja nema!

Zagreb, 20. listopada 2020. – (SSSH/vlada.gov.hr) - Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada Josip Aladrović predstavili su danas na konferenciji za novinare u Banskim dvorima redefiniranje potpora za očuvanje radnih mjesta.

Prva je potpora za skraćivanje radnoga vremena. Ona se dosada odnosila na skraćivanje radnog vremena od 50 posto, a sada se smanjuje na 70 posto. Smanjuje se i potrebna dokumentacija koju različiti subjekti moraju podnijeti kako bi se ta mjera pojednostavila u svojoj provedbi, a maksimalna mjesečna potpora po radniku raste s dosadašnjih 2.000 na 2.800 kuna.

Uvodi se stupnjevanje potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom sukladno padu prometa. Pad prometa više se neće mjeriti na mjesečnoj bazi, već će se uspoređivati pad prometa u drugom i trećem kvartalu 2020. s prometom u drugom i trećem kvartalu 2019. Sektorima kojima je rad, primjerice, ograničen odlukom Stožera civilne zaštite, poput usluga iz djelatnosti hrane i pića, ostavlja se mogućnost odabira, da vide što im je povoljnije, je li to mjesec na mjesec ili drugi i treći kvartal s drugim i trećim kvartalom.

Uz sektore prometa, ugostiteljstva, hotelijerstva, organizacije raznih događanja, dodaju se sektori biljne i stočarske proizvodnje, ribarstvo i s njim povezane djelatnosti te usluge povezane s putničkim i vodenim prometom, čime je obuhvaćen i povremeni prijevoz.

Ujedno, korisnici dosadašnje potpore za mikropoduzetnike, odnosno oni koji imaju manje od deset zaposlenih, dakle od jedan do devet zaposlenih, imaju pravo na tu potporu bez obzira na sektor djelatnosti i veću od 2.000 kuna po radniku.

Konferenciju u cijelosti pogledajte OVDJE.
 

Redefiniranje potpora je komentirao i predsjednik SSSH Mladen Novosel:

- Mjere koje je danas prezentirao predsjednik Vlade gospodin Plenković i ministar rada Aladrović na neki način jesu rezultat socijalnog dijaloga kojeg su sindikati i poslodavi na sektorskoj razini  - tu prije svega mislim na sektor prometa i veza i sektor turizma – vodili u proteklih desetak, petnaestak dana. Bio nam je zajednički interes da se redefinira mjera skraćivanja radnog vremena i mjera Covid-19.

Ono što je pozitivno, smatramo da je redefiniranje mjere skraćenog radnog vremena dobro.Sada se može skratiti do 70 posto radnog vremena, uz subvencioniranje od 2.800 kuna po radniku za to skraćeno radno vrijeme. Isto tako, smatramo i da je dobar prijedlog, odnosno prihvaćen je naš prijedlog da se stupnjevano može od 40 do 60 posto koristiti mjera Covid-19 prvenstveno u sektoru turizma i sektoru prometa i veza.

Međutim, ono što nam je i dalje apsolutno neprihvatljivo, a posebno nam je neprihvatljiv stav koji je danas iznio gospodin Aladrović da poslodavac samo ne smije otpuštati one radnike za koje je uzeo konkretnu mjeru Covid-19,  znači dvije do četiri tisuće kuna po radniku. Što bi to značilo plastično, praktično u praksi? Da poslodavac ako ima sto ugovora na neodređeno vrijeme, može za 80 radnika uzeti mjeru, a 20 ugovora na neodređeno vrijeme može otkazati. To je u potpunosti neprihvatljivo! To je, nažalost, praksa koja nam se trenutno dešava u sektoru turizma. Pojedine hotelske kuće doslovno žele iskoristiti ovu pandemiju, žele se riješiti dijela radnika na neodređeno vrijeme kako bi ih nakon što ponovno počne sezona mogli zapošljavati na određeno vrijeme i istovremeno koristiti novac potpore iz državnog proračuna. Dakle, zaključno, ako poslodavac želi otpuštati, to je njegovo pravo. Pravo je tada i obaveza sindikata, tamo gdje su radnici sindikalno organizirani, da o tim otkazima razgovaraju i pokušaju dogovoriti da njih nema. Ako želi koristiti mjeru, onda otpuštanja nema!


 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom