SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiOsma skupština SSKH

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Osma skupština SSKH

Stubičke Toplice, 29. listopada 2018. – Zaštita prava radnika iz rada i na osnovi rada, te okoliša i zdravlja radnika, zalaganje za bolje materijalne i socijalne uvjete, kao i bolju zaštitu na radu, bolje uvjete rada, razvoj demokracije i društva općenito ciljevi su i smjerovi djelovanja Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) u sljedećem mandatnom razdoblju, usvojeni u petak, 26. listopada, na Osmoj skupštini SSKH, u sklopu Programa rada 2018. – 2022.

Tajnim glasovanjem, na Skupštini su izabrani članovi Nadzornog odbora i Statutarne komisije, dok su javnim glasovanjem potvrđeni članovi Glavnog odbora, kao i izabran predsjednik SSKH. Jedini predsjednički kandidat Marko Maslić dobio je ponovno povjerenje za obavljate te funkcije, a kako reče, to će činiti, kao i dosada, volonterski.

Od ukupno 41 zastupnika, Skupštini je prisustvovalo njih 34 – članova Glavnog i Nadzornog odbora, Statutarne komisije, te izabrani zastupnici temeljem Odluke Izvršnog odbora SSKH o zastupnicima Osme skupštine od 6. travnja 2018. godine.

Nakon Skupštine održana je i konstituirajuća sjednica Glavnog odbora na kojoj su za potpredsjednike SSKH potvrđeni Zdravko Ivandić, Robert Maršanić i Davor Gotal, kao i članovi Izvršnog odbora.

Obraćajući se zastupnicima Skupštine, predsjednik SSSH Mladen Novosel podsjetio je na uništenje i propast brojnih poduzeća tijekom proteklih nekoliko desetljeća, te se osvrnuo na trenutno stanje na tržištu rada i potrebu za kvalitetnim radnim mjestima i većim plaćama radnika, što bi, posljedično, među ostalim, vodilo i većim sredstvima u mirovinskom fondu.
Pozvao je na aktivizam, napominjući kako je svatko od nas čimbenik promjena.

 

Hoćete li potpisati za raspisivanje referenduma o promjenama uvjeta za umirovljenje?

DA
NE
RAZMIŠLJAM