SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiOstvarimo zajedno rad po mjeri čovjeka!

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Ostvarimo zajedno rad po mjeri čovjeka!

Zagreb, 25. srpnja 2018. - I dok novinske stupce puni tema nedostatka radne snage, a oko nas pršte oglasi "Zapošljavamo", privukla su nas sva pisma čitatelja Večernjeg lista pristigla u rubriku Pisma, reagiranja, polemike, a objavljena upravo danas.

- Poslodavci i država tu imaju isti stav. Predlažu otvaranje granica uvozu radne snage. Kakvu radnu snagu ćemo mi dobiti za plaće koje se nude? Kvalitetnu sigurno ne, navodi se, među ostalim, u jednome pismu, dok drugi čitatelj zaključuje:

- Radnika ima, ali uvjeti rada i male plaće nikoga ne privlače. Zato se radije zapošljavamo u inozemstvu, gdje je zarada puno veća i uvjeti rada su puno bolji i humaniji.

Oba pisma u cijelosti možete pročitati OVDJE.

 

SSSH napominje kako upravo kvalitetna radna mjesta stvaraju zadovoljne radnike, a zadovoljni radnici su u temelju društva koje ostvaruje svoj puni potencijal.

Radnici trebaju i zaslužuju rad po mjeri čovjeka.

Rad po mjeri čovjeka je rad koji je dobro plaćen, ne ugrožava fizičko i psihičko zdravlje, omogućuje učenje i napredovanje na radnom mjestu, pruža sigurnost putem ugovora o radu na neodređeno vrijeme i pokrivenost sustavom socijalne sigurnosti, radnicima omogućuje glas na radnom mjestu uključujući slobodu sindikalnog organiziranja i djelovanja te se odvija u radno vrijeme koje svojom količinom i načinom organizacije ostavlja dovoljno prostora za privatan život i njegovo planiranje!

Ostvarimo to ZAJEDNO!

 

 

Jeste li za vraćanje dobi za starosnu mirovinu na 65 godina:

DA
NE
NE ZNAM