SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiPočeo s radom 8. kongres SSSH

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Počeo s radom 8. kongres SSSH

Opatija, 22. studenoga 2018. - Pod motom ZA rad po mjeri čovjeka danas je u Opatiji počeo s radom Osmi kongres SSSH, sindikalne središnjice kojaokuplja 107.000 članova radnika u svim sektorima hrvatske ekonomije,

Koncept Rad po mjeri čovjeka, koji će činiti okosniku kongresnih rasprava i programa rada za iduće mandatno rješenje, odgovor je SSSH na ubrzani pad kvalitete radnih mjesta u Hrvatskoj, degradaciju  radničkih prava i demografsku krizu. Koncept daje zaokruženu definiciju različitih dimenzija koje čine  kvalitetno radno mjesto, kao i konkretnih zahtjeva prema poslodavcima i Vladi za koje će se SSSH zalagati u sljedećem mandatnom razdoblju.

- Na ovom konceptu želimo okupiti širu koaliciju svih onih koji vjeruju kako rad mora služiri čovjeku,a radničkim pravima treba vratiti mjesto u društvu koje im pripada. Radnička prava moraju biti shvaćena i priznata kao prava koja pripadaju svima nama i kojima se kao društvo ponosimo.Svatko ima pravo biti čovjekom i na radnome mjestu, središnja je poruka upućena s otvaranja Kongresa.

Osmi kongres čini 115 zastupnika koji predstavljaju članove 24 sindikata udružena u ovu sindikalnu središnjicu. U radu Kongresa sudjeluje i sam vrh europskog sindikalnog pokreta, uključujući glavnog tajnika ETUC-a Lucu Visentinija i predsjednicu Radničke grupe EGSO-a Gabriele Bischof, kao i predstavnici sindikalnih središnjica iz desetak europskih zemalja.

Kao najviše tijelo odlučivanja, Kongres SSSH usvaja IZvještaj o radu u prethodnome mandatnom razdoblju, bira predsjednika SSSH te usvaja program rada za sljedeće razdoblje.

 

Zašto ste potpisali za referendum #67jepreviše?

Zato što smatram da je to pitanje o kojem moramo imati pravo izjasniti se na referendumu.
Zato što mislim da rad do 67 nije moguć.
Zato što je penalizacija previsoka i nepravedna, posebno s obzirom da uglavnom nije izbor radnika.