SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiPodrška SSSH zdravstvenim djelatnicima

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Podrška SSSH zdravstvenim djelatnicima

Zagreb, 12. svibnja 2018. - SSSH je uputio pismo podrške Hrvatskome strukovnome sindikatu medicinskih sestara - medicinskih tehničata koji danas na Markovu trgu organizira prosvjed za bolje uvjete rada, vrednovanje obrazovanja, pravednu i bolju plaću, poboljšanje općih uvjeta rada i života, dignitet profesije.

- To što Međunarodni dan sestrinstva i 27. obljetnicu osnutka Sindikata obilježavate prosvjedom govori kako razloga za slavlje nema, govori o nezadovoljstvu najbrojnije skupine zdravstvenih djelatnika u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Sestrinstvo kao struka smatra se jednim od težih poslova koji od medicinskih sestara i tehničara zahtijeva tjelesni, umni i emocionalni angažman. Stoga nije svejedno kako se osjećaju na svojem poslu. Nezadovoljstvo uvjetima rada, plaćom, dignitetom profesije,  sustavom obrazovanja … dovodi do sve većeg pomanjkanja medicinskih sestara, sve većeg broja odlazaka u inozemstvo.

Hrvatska treba kvalitetna radna mjesta! Hrvatski radnici trebaju „Rad po mjeri čovjeka“ – dobro plaćen rad, rad koji ne ugrožava fizičko i psihičko zdravlje, omogućuje učenje i napredovanje, omogućuje glas na radnom mjestu i ostavlja prostora za privatan život i njegovo planiranje.

Stoga SSSH izražava punu podršku vašem prosvjedu, vašoj borbi za dobrobit radnika, borbi za zadovoljne zdravstvene djelatnike, navodi se, među ostalim u pismu podrške.

 

Jeste li za vraćanje dobi za starosnu mirovinu na 65 godina:

DA
NE
NE ZNAM