SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiPoslodavci ne smiju kažnjavati radnike zbog samoizolacije

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Poslodavci ne smiju kažnjavati radnike zbog samoizolacije

Zagreb, 4. studenoga 2020. (faktograf.hr/SSSH) - Pučka pravobraniteljica, na osnovu medijskih napisa, pokrenula je ispitni postupak u slučaju tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca čiji je vlasnik Đuro Horvat radnicima koji su u samoizolaciji, jer su bili u kontaktu s osobama oboljelim od Covida-19, odlučio smanjiti plaću za deset posto, te ih tijekom samoizolacije smjestiti u hotel u vlasništvu kompanije.

Kako je iz Ureda pučke pravobraniteljice potvrđeno portalu faktograf.hr, ispitni postupak pokrenuli su na vlastitu inicijativu, a primili su i pritužbu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske zbog diskriminacije radnika Tehnix-a koji su završili u samoizolaciji.

Postupanje Tehnixa problematično je, navodi se, iz više razloga. Radnike se smanjivanjem plaća, zbog samoizolacije, diskriminira u odnosu na ostale radnike. Oni će, istodobno, prema Horvatovim riječima i u samoizolaciji obavljati neke poslove.

Uz to, poslodavac nije taj koji određuje gdje će radnici boraviti tijekom propisane samoizolacije, niti bi on trebao znati što radnik radi kada nije na radnom mjestu.
Stigmatizacija zbog bolesti

Pritom, ne treba zanemariti niti problem stigmatizacije radnika koji su ili oboljeli ili im je određena samoizolacija. Na taj problem ne tako davno upozorila je Pučka pravobraniteljica navodeći kako se u doba raširenog straha od bolesti Covid-19 povećava opasnost stigmatizacije osoba za koje se sumnja da su njime zaražene ili stvarno i jesu. Stigma je uzrok mnogih kršenja ljudskih prava, upozorila je pučka pravobraniteljica.

Više na:
Poslodavci ne smiju kažnjavati radnike zbog samoizolacije _faktograf.hr

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom