SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiPotpora preporuci korištenja godišnjeg odmora iz ove godine, uz sindikalni nadzor provedbe

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Potpora preporuci korištenja godišnjeg odmora iz ove godine, uz sindikalni nadzor provedbe

Zagreb, 18. prosinca 2020. – Kako je od početka pandemije zaštita zdravlja i života radnika i građana, uz očuvanje radnih mjesta i prihoda radnika, prioritet SSSH i njegovih udruženih sindikata, SSSH podržava najnoviju preporuku Stožera civilne zaštite za korištenjem godišnjeg odmora iz ove godine u vremenu od 23. prosinca 2020. do 8. siječnja 2021., očekujući da obje strane radnih odnosa na razini poslodavca postupe odgovorno i dogovorno.

Sindikalne povjerenike i povjerenice upućujemo na nadzor postupa li poslodavac u skladu sa zakonom, bez prisile, te bez zadiranja u godišnji odmor iz sljedeće godine.

Svrha preporuke je na dva tjedna u što većoj mjeri prekinuti kontakte na radnim mjestima, u prometu odnosno prijevozu i dr.

Vezano uz najnoviju preporuku Stožera, SSSH je sindikalnim povjerenicama i povjerenicima udruženih sindikata uputio pismo koje možete pročitati u nastavku.
 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom