SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiPotpora SSSH radnicima i sindikatima Uljanik Grupe

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Potpora SSSH radnicima i sindikatima Uljanik Grupe

Zagreb, 23. kolovoza 2018. - Savez samostalnih sindikata Hrvatske uputio je pismo potpore radnicima Uljanik Grupe i sindikatima koji ih predvode u borbi za isplatu srpanjske plaće i očuvanje radnih mjesta, a posebice našem SMH-IS-u.
 

- Savez samostalnih sindikata Hrvatske izražava punu potporu aktivnostima sindikata, posebice Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata, u svim društvima pulske Uljanik Grupe, u čijem je sastavu i „3. maj“ Brodogradilište d. d.  Rijeka, usmjerenim ka isplati plaće radnika za srpanj ove godine i očuvanju radnih mjesta.

Brodogradnja u Hrvatskoj ima dugu tradiciju i strateški je važna zbog utjecaja na razvoj lokalnog, regionalnog i nacionalnog gospodarstva. Stoga SSSH apelira na sve nadležne i odgovorne da što hitnije riješe nastale probleme i osiguraju egzistenciju ogorčenih škverana, omogućujući im nastavak rada u društvima grupacije i isplatu zarađenih plaća.

Neisplata plaća do dana dospijeća jedan je od zakonskih razloga zbog kojih sindikati imaju pravo pozvati na štrajk. Sindikati Uljanik Grupe iskoristili su svoje zakonsko pravo, a njihovi članovi, ali i svi ostali radnici, pokazali su veliko zajedništvo u radničkoj borbi. Nastavite tako! I SSSH je uz vas!, navodi se u pismu potpore.
 

Vezane vijesti:

Radnici 3. maja i Uljanika nastavili opći štrajk _n1info.com

Sindikati i službeno zatražili ostavku uprave Uljanika _n1info.com

 

Razvoj događaja pratite i na Facebooku: Akcija 3. MAJ
 

 

 

 

 

 

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom