SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiPotpore radnicima na potresom ugroženim područjima

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Potpore radnicima na potresom ugroženim područjima

Zagreb, 11. siječnja 2021. (faktograf.hr/SSSH) - Nakon razornog potresa koji je zahvatio područje Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, potpora za očuvanje radnih mjesta proširena je i na radnike na tim područjima koji zbog posljedica potresa ne mogu raditi.

Istodobno, sve osobe i obitelji stradale u potresu imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć, a zahtjevi za nju se podnose u centrima za socijalnu skrb.

Uz proglašenje katastrofe, po važećem Ovršnom zakonu, sve donacije građanima čiji su stanovi i kuće stradali u potresima izuzeti su ovrhe. Kako među stradalima u potresu ima građana čiji su računi blokirani, novčana sredstva treba uplatiti na zaštićene račune, te u opisu plaćanja navesti da se radi o donaciji radi potresa.

Ministarstvo pravosuđa i uprave donijelo je u dogovoru s Javnobilježničkom komorom preporuku kojom se obustavlja donošenje rješenja o ovrsi strankama s prebivalištem ili boravištem na potresom pogođenim područjima. Rješenja o ovrsi neće se donositi šest mjeseci.

Više na:
Provjerili smo kakve će potpore dobiti radnici na potresom ugroženim područjima _faktograf.hr

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom