SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiPovjerenici sa zagrebačkog i bjelovarskog područja o reformama za ljude

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Povjerenici sa zagrebačkog i bjelovarskog područja o reformama za ljude

Zagreb, 9. travnja 2018. – Sjednicom Teritorijalnog vijeća teritorijalnih ureda SSSH Zagreb i Bjelovar u proširenom sastavu započeo je obilazak terena vodstva SSSH ususret Međunarodnome prazniku rada.

Predsjednik SSSH Mladen Novosel i izvršna tajnica SSSH Dijana Šobota upoznali su okupljene sa zahtjevima i organizacijskim pripremama ovogodišnjeg prosvjednog obilježavanja Praznika rada u Zagrebu pod motom „Za reforme ZA ljude“.

Govoreći o konkretnim potrebnim reformama koje bi značile boljitak običnom čovjeku u dijelu pravednih plaća i boljih uvjeta rada i u privatnom i u javnom sektoru izvršna tajnica SSSH napomenula je kako tu tražimo aktivniju ulogu Vlade, posebice poslodavaca kako bi se jačalo kolektivno pregovaranje.

Sindikalni povjerenici složili su se kako su zahtjevi realni i opravdani, a tijekom rasprave se moglo čuti i kako će samo „ulica“ riješiti problem, jer će nas vladajući samo tako shvatiti ozbiljno. U tome kontekstu postavilo se i pitanje motivacije i aktivacije ljudi, posebice mladih koji su ostali u Hrvatskoj.

- Najviše očekujemo sami od sebe. U Hrvatskoj još uvijek postoji jezgra članova sindikata i onih koji su bili članovi sindikata, danas umirovljenika koji su u sebi zadržali pripadnost zemlji, gradu… Ako se mi nećemo boriti, ne možemo očekivati da netko drugi hoće, rekao je predsjednik SSSH.

U srijedu, 11. travnja, održat će se sjednica Teritorijalnog vijeća teritorijalnih ureda Rijeke i Pule u Rijeci.

Više informacija i raspored ostalih sjednica teritorijalnih vijeća pronađite OVDJE.
 

 

Jeste li za vraćanje dobi za starosnu mirovinu na 65 godina:

DA
NE
NE ZNAM