SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiPredstavnicima sindikata u koncernu Agrokor d.d. predstavljen plan nagodbe

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Predstavnicima sindikata u koncernu Agrokor d.d. predstavljen plan nagodbe

Zagreb, 12. travnja 2018. (mingo.hr/sssh) - Jučer je u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, na poziv potpredsjednice Vlade RH i ministrice Martine Dalić, održan  sastanak s predstavnicima sindikata i sindikalnim povjerenicima društava koja djeluju u okviru koncerna Agrokor d.d. među kojima su bili i predstavnici Sindikata PPDIV-a Hrvastke, Sindikata trgovine Hrvatske, Sindikata Novine, Slavonsko-baranjskog sindikata, te predsjednik SSSH Mladen Novosel.

Na sastanku je izvanredni povjerenik Fabris Peruško predstavio sindikatima načelni sporazum između vjerovnika te naglasio kako sporazum vjerovnika sadrži odredbe o prijenosu ugovora o radu na novu tvrtku, što jasno pokazuje da će dovršetkom postupka izvanredne uprave biti očuvana sva radna mjesta.

Na samom početku sastanka potpredsjednica Dalić istaknula je da je učinjen velik korak prema konačnom postizanju nagodbe: “Mislim da to djelotvorno pokazuje da je pred Agrokorom normalna poslovna budućnost i vjerujem da će s novim vlasnicima Agrokor poslovati još bolje, još kvalitetnije. To znači i više zapošljavati, više izvoziti, više proizvoditi.”

U raspravi su predstavnici sindikata iskazali zadovoljstvo postizanjem sporazuma među vjerovnicima, ali i zadovoljstvo dijelom sporazuma koji se tiče budućih odnosa s dobavljačima.

No, ukazali su izvanrednom povjereniku na poteškoće rješavanja problema ugovora o radu sklopljenih na određeno vrijeme i iskazali očekivanja da će se i s novim vlasnicima nastaviti kvalitetan socijalni dijalog.  

 

Što, osim plaće, najviše utječe na vaše zadovoljstvo radnim mjestom:

Radno opterećenje koje ne ugrožava fizičko i psihičko zdravlje
Mogućnost učenja i napredovanja
Sigurnost radnog mjesta (vrsta ugovora)
Pravedno postupanje, poštivanje i mogućnost sudjelovanja u donošenju odluka
Razumno i predvidljivo radno vrijeme