SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiPrijam stranih gostiju 8. kongresa SSSH kod gradonačelnika Opatije

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Prijam stranih gostiju 8. kongresa SSSH kod gradonačelnika Opatije

Opatija, 23. studenoga 2018. (opatija.hr/sssh) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske održava svoj 8. kongres pod nazivom "Za rad po mjeri čovjeka" u opatijskom Grand Hotelu Adriatic od 22. do 24. studenoga.

Tim povodom danas je predstavnike SSSH i njihove europske kolege u Gradskoj vijećnici Grada Opatije primio gradonačelnik Ivo Dujmić. Na prijamu je sudjelovalo 16 sindikalnih čelnika iz Italije, Njemačke, Norveške, Francuske, Srbije, Makedonije, Crne Gore tei Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Dujmić pričao im je o slavnoj opatijskoj turističkoj prošlosti kao i o opatijskoj sadašnjost. Kako se 8. kongres SSSH održava pod motom „Za rad po mjeri čovjeka“, Dujmić je istaknuo da je Opatija GRAD po mjeri čovjeka zbog socijalne osjetljivosti i raznih poticaja građanima, poput onih za novorođenu djecu, besplatnih vrtića, besplatnih udžbenika, poticaja za zapošljavanje…

Isto tako, naglasio je Dujmić, Grad Opatija ima partnerski odnos sa sindikatima i potpisan kvalitetan Kolektivni ugovor za zaposlenike Gradske uprave, kao i za zaposlenike svih gradskih tvrtki.

To je potvrdio i predsjednik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske Marko Maslić, rekavši da je Grad Opatija još 1993. godine, prvi u Hrvatskoj, s tvrtkom Komunalac Opatija potpisao kolektivi ugovor, čak tri godine prije nego što je Hrvatska 1996. godine dobila prvi Zakon o radu. Taj je Kolektivni ugovor kasnije postao primjer za ostale, čulo se u vijećnici.

Izvršna tajnica za međunarodne odnose i razvoj organizacije SSSH Dijana Šobota zahvalila je gradonačelniku na prijemu u ime svih svojih kolega.

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom