SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiPrikupljeno 306.744 potpisa: građanke i građani iskoristite lijepo vrijeme i potpišite za referendum!

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Prikupljeno 306.744 potpisa: građanke i građani iskoristite lijepo vrijeme i potpišite za referendum!

Zagreb, 8. svibnja 2019. – Predstavnici inicijative “67 je previše” objavili su novu brojku prikupljenih, odnosno dosad prebrojanih potpisa za referendum: radi se o 306.744 potpisa koliko je prebrojano do kraja utorka. “Pokupili smo podatke s najvećeg broja mjesta, još nemamo sve podatke, ali pristižu iz minute u minutu. Odaziv je za sada nešto bolji nego je bio prije da dana, još uvijek nije dovoljno dobar odaziv da ostvarimo što smo zacrtali. Pozivamo građane i građanke da potpisom podrže inicijativu”, izjavio je član Organizacijskog odbora Inicijative Marko Palada.

Palada je zahvalio volonterima na predanom radu te dodao kako se osjeti napredak u zadnja dva dana, ponajviše zbog lijepog vremena. “No to je i dalje nedovoljno dobro da ostvarimo zacrtani rezultat. Volonteri pokušavaju držati otvorena potpisna mjesta. To je teško, pogotovo na kiši i vjetru, jer svi štandovi nisu natkriveni. Zato je važno iskoristiti današnje lijepo vrijeme i potpisati, a sutra je već najavljena kiša”.

Vilim Ribić iz Matice hrvatskih sindikata poručio je da je uspjeh još neizvjestan. “Pozivamo građane da se jave i kao volonteri, da odradimo finiš trijumfalno kao Liverpool protiv Barcelone. Dođite, trebaju nam ljudi koji će stajati na štandovima”, rekao je Ribić.

Ribiće je istaknuo da ovo nije bitka sindikata protiv Vlade, već bitka istine protiv laži, pravde protiv nepravde, demokracije protiv farse. “Ovo je bitka dobra i zla, ako želimo domovini dobro, pokažimo da su građani subjekt, da možemo pritisnuti vlast. Demokracija ne može kvalitetno funkcionirati ako nema čestito, neovisno pravosuđe. Jučerašnje izjave predsjednika Ustavnog suda nas razočaravaju, zapravo ne, jer smo navikli”, rekao je.

Prema Ribiću, jučerašnja odluka sliči na dupli pas između Vlade i bivšeg člana HDZ-a, sada predsjednika Ustavnoga suda, Miroslava Šeparovića.

“Mislimo da Ustavni sud RH nije izvor i mjesto pravne pouzdanosti, već sud koji se vodi političkim kriterijima više nego stručnim i pravnim, jer tvrditi da je po Venecijanskoj komisiji moguće da Vlada javnim novcem financira kampanju u fazi prikupljanja potpisa je neopravdano i svojevoljno tumačenje propisa i daje široke ruke ministru rada da više ne mora lagati i reći kako rade protureformsku kampanju, jer im je to sada Ustavni sud i dopustio”.

Do kraja prikupljanja potpisa ostalo je još 3 i pol dana, dokad Inicijativa mora prikupiti najmanje 373.568 potpisa. No, kako dio potpisa uvijek bude nevažeći, potrebno ih je prikupiti i značajno više.

 

Iz medija:

Ali, još nije dovoljno: Prikupili 306.744 potpisa za referendum _24sata.hr

Inicijativa '67 je previše' skupila 306.744 potpisa za referendum: 'Ovo je bitka protiv laži i nepravde!'  _vijesti.rtl.hr

Prikupljeno 306.744 potpisa za referendum! _n1info.com

INICIJATIVA ’67 JE PREVIŠE’ PRIKUPILA 306.744 POTPISA: Još uvijek nedovoljno za referendum. Imaju vremena do petka _net.hr

Objavljene brojke: Za referendum o mirovinama skupljeno 306.744 potpisa _tportal.hr

Sindikati otkrili koliko su potpisa prikupili: ''Odaziv je bolji nego prije dva dana, ali..." dnevnik.hr

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom