SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiRadni sastanak SSSH i SDP-a

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Radni sastanak SSSH i SDP-a

Zagreb, 17. ožujka 2017. - Predsjednik SSSH Mladen Novosel i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, sa suradnicima, sastali su se jučer poslije podne u Radničkom domu u Zagrebu, otvorivši pritom moguće teme suradnje. Posebice je bilo riječi o važnim dokumentima dviju strana, Predizbornoj platformi SSSH  2016. „Za Hrvatsku zadovoljnih ljudi“ i Deklaraciji SDP-a o dobrom društvu. Izrečena stajališta kompatibilna su po nizu pitanja, poput uvjeta života i rada radnica i radnika, dobrobiti građana, povećanja životnog standarda, izgradnje participativnog društva  i dr. 

- Savez samostalnih sindikata Hrvatske zadovoljan je  sastankom,  spreman je na  ponovnu izgradnju međusobnog povjerenja i otvoren za suradnju s najvećom oporbenom strankom. Međutim, obje strane su svjesne kako je vrijeme retoričke potpore prošlo. Očekujemo povratak SDP-a izvornim vrijednostima socijaldemokracije i stvarnu potporu sindikalnim stajalištima, u Saboru i u javnosti. Jedan od prvih testova takva zaokreta je i redefiniranje stajališta SDP-a o ciljanoj reviziji Direktive o upućivanju radnika u okviru pružanja usluga, rekao je predsjednik SSSH Mladen Novosel.  

- Drago mi je što je došlo do ovog, za Hrvatsku, hvalevrijednog i nužnog sastanka. Da bi Hrvatska bila dobro društvo mora, prije svega, biti zemlja zadovoljnih ljudi. To je spoj gdje se dvije platforme – SSSH i SDP-a, podudaraju i ovo je prvi korak na dugom putu izgradnje dobrog društva u Hrvatskoj, gdje će ljudi, koji žive od svojeg rada, moći raditi za dostojanstvenu plaću i prehraniti svoju obitelj, poslati djecu na školovanje, imati sigurnost radnog mjesta i svjetliju budućnost i perspektivu, a da nemaju omču oko vrata svaki mjesec kako će platiti režije. Naš je cilj da od 1. siječnja 2018. godine nitko u Hrvatskoj ne radi za manje od 3.000 kuna, te da taj iznos dođe do 60 posto prosječne plaće u roku nekoliko godina, uz postepeno prilagođavanje. Hrvatska može biti dobro društvo ako bude zemlja zadovoljnih ljudi, a to, prije svega, znači zemlja radnika koji će stvarati i graditi naše društvo, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.     
                                                                
Uz predsjednike, sastanku su prisustvovali Tatjana Dalić i Josip Tica, ispred SDP-a, a ispred SSSH, potpredsjednici SSSH Božica Žilić, Vedran Dragičević i Eduard Andrić, te izvršna tajnica SSSH za socijalni dijalog i javne politike Ana Milićević Pezelj.

Podržavate li ubrzano podizanje dobi za umirovljenje iznad 65 godina:

da
ne