SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiRadnici Same Deutz-Fahr Žetelica u iščekivanju odluke Vrhovnog suda

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Radnici Same Deutz-Fahr Žetelica u iščekivanju odluke Vrhovnog suda

Županja, 5. veljače 2019. (n1info.com/sssh) - Radnici županjske tvornice kombajna Same Deutz-Fahr Žetelice, koji su u štrajku od 9. siječnja, jer su nezadovoljni malim plaćama, očekuju kako će Vrhovni sud, u sudskom sporu koji je Uprava pokrenula kako bi se štrajk proglasio nezakonitim, presuditi u njihovu korist.

Ako odluka Vrhovnog suda bude drugačija, poštovat će je, ali neće odustati od traženja većih plaća, potvrdio je  predsjednik Štrajkačkog odbora Marko Ivkošić.

- Čuli smo da je Vrhovni sud donio odluku i uvjereni smo kako će stati na našu stranu jer smo ispoštovali svu potrebnu proceduru za proglašenje štrajka. Uostalom, na našu stranu stao je i Županijski sud u Vukovaru kojemu nas je uprava tužila, pa vjerujem i da će i odluka Vrhovnog suda biti na tragu odluke Županijskog suda, izjavio je Ivkošić, poručujući:

- Nedopustiva je prosječna plaća u proizvodnji od 3.500 kuna. A tolika je kod nas. Svi drugi u ovoj našoj branši u okruženju imaju plaće od minimalno 5.000 kuna. U zadnje dvije godine napustilo nas je 85 mladih radnika, koji dođu ovdje, mi ih obučimo i oni odu na Zapad gdje mogu dobiti plaću i veću od 2.000 eura.

Članak u cijelosti pročitajte na: Radnici Same Deutz Fahr Žetelice u iščekivanju odluke Vrhovnog suda

 

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom