SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiRADNO VRIJEME PO MJERI ČOVJEKA

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

RADNO VRIJEME PO MJERI ČOVJEKA

Radno vrijeme po mjeri čovjeka naziv je konferencije koja će se održati u ponedjeljak, 25. studenoga 2019. g., u Novinarskom domu, u organizaciji Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Zaklade „Friedrich Ebert“.

Tema konferencije bit će radno vrijeme po mjeri čovjeka, zašto i kako ga skratiti, te rješenja koja za preokretanje negativnih trendova u području radnog vremena predlažu europski i hrvatski sindikati. Na konferenciji će, među ostalim, biti predstavljeni rezultati istraživanja SSSH o radnom vremenu, koje je na reprezentativnom uzorku provela agencija Hendal.

Radno vrijeme jedna je od dimenzija koncepta rada po mjeri čovjeka te je ključno u raspravi o zadovoljstvu radnim mjestom. Zbog porasta fonda radnih sati, organizacije radnog vremena koja nerijetko ulazi u slobodno vrijeme radnika i izazova koje donosi digitalizacija, a posljedično i transformacija pojedinih sektora, radno vrijeme ponovno postaje prioritetnom temom sindikalnog pokreta i predmetom niza inovativnih prijedloga i inicijativa sindikata. Loša organizacija radnoga vremena i nepravodobna najava promjena u rasporedu, prečesto negativno utječu na privatni život radnika, opće zdravstveno stanje i sposobnost rada na zdrav i siguran način.

U nastavku konferencije, želimo s predstavnicima udruženih sindikata, europskih sindikata i hrvatskih institucija raspraviti pitanje radnog vremena u Hrvatskoj, te istaknuti prijedloge i prioritete SSSH kako ostvariti radno vrijeme po mjeri čovjeka.

Tema predstavlja trenutni strateški prioritet SSSH, te je i dio programskog usmjerenja za ovo mandatno razdoblje (2018.-2022.)

Molimo vas da svoje sudjelovanje potvrdite na e-mail sssh@sssh.hr ili telefon 01 46 55 013, najkasnije do srijede, 20. studenoga.

Konferencija o radnom vremnu _ PROGRAM

 

Zašto ste potpisali za referendum #67jepreviše?

Zato što smatram da je to pitanje o kojem moramo imati pravo izjasniti se na referendumu.
Zato što mislim da rad do 67 nije moguć.
Zato što je penalizacija previsoka i nepravedna, posebno s obzirom da uglavnom nije izbor radnika.