SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiRiječka podrška sindikalnim prvomajskim zahtjevima

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Riječka podrška sindikalnim prvomajskim zahtjevima

Rijeka, 11. travnja 2018. – Podrška prvomajskim zahtjevima, te potvrda priključenja prvomajskoj prosvjednoj povorci u Zagrebu - zaključak je sjednice Teritorijalnog vijeća teritorijalnih ureda SSSH Rijeka i Pula u proširenom sastavu posvećene ovogodišnjem obilježavanju Međunarodnog praznika rada.

Kako se moglo čuti tijekom sjednice, prvomajska prosvjedna povorka jedna je u nizu aktivnosti koju ćemo morati provoditi radi sprječavanja najavljene, za radnike nepovoljne, mirovinske i zdravstvene reforme, te reforme radnoga zakonodavstva. Sindikati nisu, kako ih se proziva, kočničari reformi. Reforme su potrebne, ali reforme od kojih imaju koristi svi građani Hrvatske.

- Reforme u korist svih ljudi su moguće i ako itko kaže da se reforma ne može napraviti na drugačiji način, laže. Ili je interesno povezan s određenim grupacijama ili ne zna raditi svoj posao, poručeno je.

Sjednici je prethodila konferencija za novinare na kojoj je predsjednik SSSH Mladen Novosel pojasnio sindikalne zahtjeve, navodeći, među ostalim, kako se SSSH zalaže za ukidanje zakonske odredbe o povećanju dobi na 67 godina i postepeno snižavanje dobi umirovljenja sukladno rastu društvenog bogatstva. SSSH se zakaže i za penaliziranje poslodavaca, a ne radnika zbog prijevremenog umirovljenja radnika, zato što, u pravilu, prijevremeno umirovljenje nije dobrovoljni izbor radnika.

Sljedeće na redu, 13. travnja, je Teritorijalno vijeće Ureda SSSH Čakovec i Teritorijalnog ureda Varaždin.


Iz medija:

Pozvali Riječane na prvomajsku povorku u Zagreb _Novi list

Novosel: Sindikate su razjedinili političari i poslodavci _ HRT Radio Rijeka

 

Jeste li za vraćanje dobi za starosnu mirovinu na 65 godina:

DA
NE
NE ZNAM