SSSH

PočetnaVijestiNacionalne aktivnostiSastanak o Đuro Đaković grupi u Vladi RH: Plaće za studeni do kraja prosinca, odgađa se, za sutra najavljeni, prosvjed na Markovu trgu

Savez samostalnih sindikata Hrvatske

Trg kralja Petra Krešimira IV. 2,
10 000 Zagreb

tel: + 385 1 46 55 616
tel:+ 385 1 46 55 013
fax: + 385 1 46 55 040
email: sssh@sssh.hr

Opširnije

Sastanak o Đuro Đaković grupi u Vladi RH: Plaće za studeni do kraja prosinca, odgađa se, za sutra najavljeni, prosvjed na Markovu trgu

Zagreb, 23. prosinca 2019. - Na današnjem sastanku predstavnika Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata (SMH-IS) i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske ( SSSH) s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem potvrđeno je kako će plaće radnika društava Đuro Đaković grupe za studeni biti isplaćene do kraja prosinca i to iz poslovanja društava, te kako će Vlada RH pronaći model prijelaznoga sufinanciranja proizvodnje, a potom i model restrukturiranja društava Grupe.

SMH-IS smatra kako su rezultati sastanka dovoljan razlog odgode, za sutra najavljenoga, prosvjeda na Markovu trgu u Zagrebu.

Sastanku, održanome u Vladi RH, prisustvovali su i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar financija Zdravko Marić, predstavnici Hrvatske poštanske banke (HPB) i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), te predstavnici uprava društava Đuro Đaković grupe.


Još o temi:

Sastanak Plenkovića i predstavnika sindikata Đure Đakovića _vijesti.hrt.hr

'Više nema razloga za štrajk u Đuri Đakoviću, idemo raditi' _24sata.hr
 

Vezane vijesti:

Horvat pronašao sredstva za isplatu plaća u Đuri Đakoviću: 'Nema razloga za prosvjed' _novac.jutarnji.hr

 

Što je najveći problem na području radnoga vremena?

Neplaćeni prekovremeni rad
Nemogućnost utjecaja na radno vrijeme
Rad nedjeljom